Миле Китич обяви пред БЛИЦ дълго чакана новина и призна развежда ли се с Марта Савич

0
480

Сръбската легенда обяви юбилеен концерт в България на 1 септември

Миле Китич е известен босненско-сръбски попфолк певец, роден в Босна и Херцеговина. Съпруг е на певицата Марта Савич. Популярността му в България е огромна, а концертите му всеки път са пълни и за тях се говори дълго след това. 

Наш репортер се срещна с Миле Китич, за да си поговорим за визитите му в България, за славата, за песните, за любовта, клюките и т.н. Той обяви и юбилеен концерт в България през есента.

– Как си обяснявате тази любов на българския народ към вас? С какво успяхте да спечелите верни почитатели в България?

– Не мога да опиша щастието от срещите си с българската публика. Всеки път идвам тук с голямо желание и нетърпение. Концертите ми винаги са пълни и знаят песните ми до една, което ме радва. Земен човек съм и обичам да се срещам отблизо със своите почитатели.

– На какво се дължи тази дълга кариера без никакъв спад през годините? 

– Имам страхотни стари песни, но не лежа на това ухо – непрекъснато правя и нови, които също се харесват и стават хитове. Смятам, че на това се дължи успехът ми и фактът, че нямам никакъв спад през всичките тези 40 години на професионалната сцена.

– Сърбите сте известни с безусловната си любов и почит към родните артисти. Дали наш български изпълнител би бил приет така, както ние приемаме вас? 

– Малко са българските изпълнители, които са популярни в Сърбия, но има такива и ги уважаваме. Мога да спомена Галена, Азис, Глория. За Азис мога да кажа, че е правил велики концерти в Сърбия, които са били винаги пълни. Но не само сърбите, българите също ни уважават. Няма българин, който да не обича сръбска музика. (смее се)

– След успешния дует с Галена бихте ли направил още един с друга наша изпълнителка?

– Галена е моя приятелка, с която направихме страхотна песен. И смятам така да оставя нещата. Бих направил с мъж, като с Меди, например, с който подготвяме даже такава песен, но времето ще покаже дали ще се случи или не.

– Замислял ли сте се с какво бихте за занимавал, ако не бяхте станал певец? 

– Исках да спортувам и бях в такава школа. Но щом хванах микрофона и започнах да пея,  забравих за всичко друго. На 20 години започнах да пея. И сега на 6 юни ще станат 40 години откакто пея професионално и тогава ще направя голям концерт в Белград по този повод. Ще има много колеги, които също ще се качат на сцената с мен. На 1 септември 2022 г. ще направя и такъв юбилеен концерт във Варна, където се надявам отново да се забавляваме с българската публика.

– Спомняте ли си първия успех и моментът, в който усетихте, че хората ви харесват и сте популярен? 

– Тогава живеех в Сараево и се явил на един огромен фестивал, където имаше артисти от много държави. Големи певци участваха, най-големите за времето си. Аз пях и победих! Тогава усетих това, за което ме питате.

– А имат ли значение статуетките и наградите за вас?

– О, да! Аз имам много статуетки вкъщи – взимал съм певец на годината, песен на годината, златни плочи, специални награди и т.н. Наредил съм ги на видно място у нас. Радвам се, когато получа нова награда.

– Известността пречи ли на личния ви живот?

– Намирам баланс. Понякога е трудно да останеш незабелязан, но хората като че ли се промениха и не те притесняват навън, когато не си на работа, на участие.

– Изписаха се много неща за развод със съпругата ви Марта Савич? 

– Не, не се развеждам! Това е медийна спекулация. Питаха ме в едно интервю за Марта и аз на шега казах, че се разделяме. От това стана голяма новина.

– Хубаво е да се пише за вас, пък макар понякога и лошо… 

– Добре е да се пише, пък понякога и негативно. Ако медиите не ме споменават, значи вече съм никой!

– Има нещо писано за вас, което ви е наранило през годините? 

– Известно време бях в много лошо настроение след такава публикация. Фен съм на тениса и си купих екип за игра. Дадох на един човек 100 евро да ми донесе такъв екип, а този дистрибутор се оказа наркодилър. Свързаха го с мен и в продължение на няколко дни във всички медии пишеше, че Миле Китич си купува дрога./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ  

 

Миле Китич избра българска звезда за най-грандиозното си събитие

Легендата на сръбската музика – Миле Китич ще отпразнува 40 години на сцена с грандиозен концерт в Летен театър – Варна, на 1 септември,от 20.00 ч.

Специално участие в събитието ще вземе и един от най-актуалните и рейтингови родни изпълнители – любимецът на публиката Меди.

Сръбската звезда решава да сподели юбилея си именно с българските си фенове, след поредица от невероятни концерти у нас. Един от най-големите му досега в България, беше през декември 2018, в зала “Арена Армеец”, която бе препълнена от  хилядите му почитатели.

На 1 септември 2022 г. в Летния театър – Варна, Миле Китич ще представи своите нови песни и най-големите си хитове за изминалите 40 години.

От сцената ще звучат любими песни, сред които „Casa ljubavi“, „A mi smobili“, „Mi smo bili jedan zivot“, „Jasmina“, „Svisutu“, „Bomba“, „Milioni kamioni“, „Pije mi se“ и много други.

Самият Миле Китич обещава невероятни емоции и отлично настроение за всички присъстващи. 

Билетите за концерта са на цена от 25 до 50 лв.

show.blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук