Минеков иска да гони ГЕРБ от НДК, два етажа им били дарени

0
2600

НДК е към Министерство на културата, а наем няма

Преди години партия ГЕРБ е превзела със сила два етажа от НДК, което е към Министерството на културата. А на мен не ми е безразлично, заяви служебният министър Велислав Минеков пред bTV.

„Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като отпаднала полза и ги дарява на партията. Те остават под управата на областния, но от там няма нито лев наем. Тези два етажа възнамерявам да ги върна на НДК обратно, тъй като те и без това съсипаха НДК за тези две години. Унищожиха го, дълговете са невъзможни. Не знам следващият борд как ще се спасява“, допълни Минеков.

Той заяви, че ще „помоли учтиво“ ГЕРБ да си намерят друг имот.

„Тези два етажа са на НДК иначе може би ще трябва да направим един партиен център в НДК. Ще помоля настойчиво ГЕРБ да напуснат, добави Минеков. Това не е предизборна атака, каза още той. Искам си наема, подчерта Минеков.

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата. По думите му там са изчезнали 1,8 млн. лв.

„Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице“, каза още Велислав Минеков.

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

Александър Попов

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук