Министерството на отбраната на Русия, заяви няма да се промени стратегията на военна операция в Сирия. Русия не трябва да се извинявам за действията си в Сирия!

0
840

От Москва Борис Анзов
Фото: ВКС РФ

Министерството на отбраната на Русия, заяви няма да се промени стратегията на военна операция в Сирия. Това заяви на 11 февруари. INTERFAX.RU — Министерството на отбраната на Русия не възнамерява да промени стратегията на военните операции в Сирия, въпреки многобройните „съвети“ и „препоръки“ на западните си колеги. За това заяви в четвъртък пред журналисти официалният представител на департамента генерал-майор Игор Конашенков.

„В последно време от Пентагона чуваме съвети за необходимо да се промени нашата стратегия в Сирия, за да „помогне“ на САЩ да постигнат там на политически преход на властта. Специално за тези съветници припомни, че целта на нашата операция в Сирия — унищожаване на тероризма, директен и явни заплахи за сигурността на страната и на света“, — каза Конашенкоimage24807679_cc397ce01b6f7b3fcd1bd2e18ddcc625

Русия не трябва да се извинявам за действията си в Сирия
При това, по думите му, всички политически въпроси трябва да се решават само от самите сирийци, при международно посредничество, „и не е в окопите, а на масата за преговори“.

„В последните пет години ние добре виждаме какви са резултатите в Близкия Изток и в близост до руските граници са довели вашингтонската стратегия „политически преходи“. Вместо „празник на демокрацията“, — навсякъде хаос, кръв и бежанци. Дали защото сега чужди стратези говорят за необходимостта да се извършват в Сирия и Либия наземни операции?“ — посочи Конашенков.
Русия през есента на 2015 г. провежда въздушни операции в Сирия срещу терористичната организация забранена в РФ така наречена „Ислямска държава“ по искане на официален Дамаск.

Информация от: © РИА „Новости“, Итар Тасс, Российя 1, Российя 24,

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук