Министър Нанков хвърли нова бомба за асфалта на отсечката на смъртта край Своге

0
285
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Алекс ДИМИТРОВ

„Частна лаборатория е одобрявала материалите, с които се е работило по участъка край Своге, където стана трагичния инцидент“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерски съвет след среща на институциите при премиера Бойко Борисов на тема „Пътна безопасност“.

Припомняме, че именно на тази среща вицепремиерът Томислав Дончев обяви голяма новина за катастрофите у нас и случващото се по българските пътища.   Медията ни припомня още, че по време на заседанието премиерът Борисов от своя страна изригна заради адската катастрофа със 17 трупа, която стана в събота край Своге, и обвиненията, които лидерката на БСП Корнелия Нинова изсипа по негов адрес и по адрес на правителството му.

На въпрос дали ще се проверят другите участъци, в които фирмата „Мега Инвест Холд“ участва, министър Нанков отговори: „Вчера споменах, че участници в процеса с този случай не са един или двама. Трябва да бъдат проверени не само строителните фирми, участващи в консорциума, но и надзорници и, разбира се, и резидент инженерът.   Споменах вчера, че ще направим и доста сериозен мониторинг, да речем паспортизация на пътищата в България. Предвиждаме и крути мерки, които ще обявим следващите дни. Няма да се спрем на една или две фирми, защото не е важно коя е фирмата“.

Министър Нанков уточни, че частна лаборатория е одобрявала материалите, с които се е работило по съответния участък, тъй като такава е нормативно установената процедура.

„Тя е установила на какви изисквания отговарят те, изпратила ги е само за становище на 27 юли 2014 г. на АПИ и пътят оттам нататък е приет по документи. Всички действия и бездействия на длъжностните лица по темата ще бъдат установявани като евентуални административни нарушения“, обясни той, цитиран от Фокус.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук