Министър Николай Нанков: ТОЛ системата ще заработи до края на 2018 година

0
9719

„Ще търсим осигуряване на финансиране при изграждането и довършването на столичното околовръстно шосе.“ Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“.

„Разчитаме ТОЛ системата да заработи до края на 2018 г. Очакваните постъпления ще са достатъчни за реализирането и за АМ „Хемус“, Видин-Ботевград, Русе-Бяла. През 2018 г. ще се изпълняват пътните отсечки по ОПРР, започнати през 2017 г. Те са изключително важни. Ще търсим осигуряване на финансиране при изграждането и довършването на столичното околовръстно шосе. През 2018 г. съм убеден, че имаме реален шанс да стартираме с изпълнението на изключително важното завършване на околовръстния клъстер на нашата столица“, обясни Нанков.

По думите му за ВиК сектора предстои една динамична 2018 г. Той посочи, че около 1,5 млрд. лв. трябва да бъдат реализирани за едни ефективни проекти. Според него строителният бранш ще реализира с необходимото качество редица проекти през 2018 г.

„Посланието ми към строителните фирми е да проявяват отговорност при изпълнението на тези важни за обществото проекти. Всичко се гледа под лупа и не от нас, а от обществото. Дори малките неточности компрометират името на строителния бранш“, каза още Николай Нанков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук