Мислите, че лятото най-накрая е дошло? Лъжете се! Синоптиците ни попариха с тази прогноза за следващите дни!

0
1904

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще са явленията в припланинските райони, там има условия и за градушки. Ще бъде почти тихо, но по време на развитието на купесто-дъждовната облачност вятърът ще се усилва и ще бъде променлив по-посока.

Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев. Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали. След обяд ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24 – 27°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен западен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°. През следващите дни времето ще остане неустойчиво. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в различни райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. С малки колебания, дневните температури най-често ще са между 25° и 30°.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук