Мистерията е разкрита: Откриха тайния град на тамплиерите СНИМКИ

0
107

Предполага се, че в тях дълги години тайно са живеели обвинените в ерес рицари

Повече от 8 километра подземни тунели, в които са се крили рицарите тамплиери, са открити под малкия италиански град Осимо, съобщи ВВС. Всички те са прилежно издълбани в меката скала и са украсени с християнски и езически символи, пише „Марица„.

Предполага се, че в тях дълги години тайно са живеели обвинените в ерес рицари. Става въпрос за времето след печалната дата 13 октомври 1307 г., когато започват арестите срещу членовете на ордена. Лабиринтът от тунели е като град под града.

Стените са украсени с християнски и езически изображения. На една от тях е показан Хермес. Тамплиерите са били гностици и са почитали другите култури, припомнят учените.

Опитни туристи разкриха истината за магазините в 5-звездните хотели

Рицарите се настаняват в градчето Осимо през 1160 година. Там притежават над 4000 декара земя и резиденция, която наричат „Domus” /Дом/ – място, където братята отсядат. Наблизо е пристанището Брундизи, откъдето са тръгвали корабите за Светите земи.

Над входа на подземния тамплиерски град има католическа църква. На фасадата й се наблюдават много тамплиерски мотиви. Предполага се, че този храм е принадлежал на ордена, преди той да бъде забранен от папата.

pochivka.blitz.bg 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук