Мистерията се заплита: Защо има 2 часа дупка между изчезването на египетския самолет и изпращането на спасители

0
1301

Авиокомпания “EgyptAir”, чийто самолет от полет MS804 изчезна над Средизмено море на път от Париж за Кайро, излезе с официално съобщение, в което отхвърля всички разпространени версии за съдбата на самолета. От там призовават медиите да не разпространяват слухове и непроверени информации.“EgyptAir” отхвърля всички подвеждащи информации, публикувани в новинарските сайтове и социалните мрежи, засягащи причините за изчезването на полет MS804. Компанията потвърждава, че причината за изчезването още не е потвърдена. “EgyptAir” призовава медиите да проверяват източниците си преди да публикуват и да изчакват официалните прессъобщения, публикувани от медийния център на “EgyptAir”, се казва в съобщението.

Министър-председателят на Египет също заяви, че няма сигурна информация за състоянието на изчезналия самолет „Еърбъс” А320. „Целият апарат за сигурност на Египет е под най-високо ниво на тревога”, каза той.

От компанията „Еърбъс” пък излязоха с официално съобщение, в което „със съжаление се потвърждава загубата на EgyptAir A320”. Самолетът е бил доставен на египетската авиокомпания веднага след производството му през 2003 година.

Бившият ръководител на френското Бюро за разследване и анализ на безопасността в гражданската авиация Жан-Пол Троадек не изключва версията за терористичен акт на борда на египетския самолет, съобщи френското радио RTL.

Самолетът е летял при добри метеорологични условия, посочва Троадек и допълва, че, „както изглежда, всичко е станало за един миг, тъй като пилотите не са подали сигнал за бедствие”. Поради това, „не трябва да се изключва версията за терористичен акт”, смята експертът.

Междувременно се води ожесточена дискусия за това, че между изчезването на самолета – 2.30 ч. египетско време, и получаването на сигнала за бедствие, след който са били изпратени спасителни екипи, са изминали цели 2 часа. Възможно е трансмитерите, предали сигнала, да са се задействали при удар със земя или вода автоматично, посочват експерти. Въпреки това този огромен промеждутък от два часа засега не получава логично обяснение.

Настоява се компанията, отговаряща за сателитените данни, да даде веднага обяснение, съобщава Си Ен Ен.

В същото време от египетските въоръжени сили отрекоха информация да е получаван сигнал за бедствие. Вицепрезидентът на “EgyptAir” Ахмед Адел уточни, че сигналът може да е дошъл от плавателен съд в Средиземно море.

В издирвателната акция се включиха кораби от Великобритания, заедно с тези от Гърция, които първи се притекоха на помощ на спасителите./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук