Митрополит Киприян вече няма да обгрижва българите в Турция

0
145

Св. Синод в заседанието си вчера, в пълен състав, реши да освободи Старозагорския митрополит Киприан от послушанието да отговаря за духовното обгрижване на православните българи в енориите в Република Турция, възложено му по решение на Св. Синод, съобщиха от Синодалната палата.

На същото заседание бе решено да се закрие отдел „Връзки с обществеността“.С решението се освобождава ст. ик. Николай Георгиев от длъжността „Началник отдел връзки с обществеността“.

Средствата за масова информация и различните институции, могат да се обръщат към Канцеларията на Св. Синод, се посочва в съобщението.

Друго решение на Синода е за освобождаване на Сливенския митрополит Йоаникий от послушанието надзорник на отдел „Синодално издателство“. За надзорник на същия отдел е назначен Доростолски митрополит Яков.

Със 7 гласа „За“ и 4 „Против“ Св. Синод възстановява длъжността „Протокол“ при Св. Синод на БПЦ-БП и назначава на тази длъжност Емил Велинов, бивш директор на Дирекция „Вероизповедания“ на Министерски съвет, се посочва в съобщението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук