Младеж, участвал в бруталната гавра с ученик бил за пример в класа си

0
1721

Ако вината му бъде доказана, защото учителите не били гледали клипа, той щял да бъде наказан

Момчето от Пловдив, което е жертва на сексуално насилие и гавра не е ученик от Професионалната гимназия по строителство и архитектура и издевателството не се е случило на територията на нашето училище. Това коментира пред БЛИЦ педагогическия съветник на школото и отказа да се представи. Педагогът твърди, че само едно момче от Механотехникума е участвал в грозния видео клип, който е бил публикуван в интернет, но вече е изтрит. 

Нямало подаден сигнал до училището за случилото се, но ръководството се е самосезирало, защото миналата седмица ученици от училището са разказали пред педагозите за гаврата.

Говорено е с момчето агресор и с класния ръководител. Днес предстои родителите на младежа да отидат в училището.

Педагогическият съветник обясни, че не може да разкрива тайни от разговора с младежа, но посочи, че той много съжалявал. Според нея момчето е попаднало в неподходящо време на неподходящо място.

Според нея младежът бил за пример в класа си и никога до момента не е имал подобни прояви. Ако вината му бъде доказана, защото учителите не били гледали клипа, той щяло да бъде наказан, уточни още служителката на Механотехникума.

Очаква се реакция от Инспектората по образование и от полицията.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук