Младоженец ремонтира ритуалната зала, за да се ожени

0
931

Патриот от петричкото село Беласица сам финансира и ремонтира ритуалната зала, за да каже заветното „Да” на любимата си.

Петър Ангелов, който се занимава със земеделие, бил решен на всичко, за да сключи граждански брак в родното си селище, а не в Петрич. Но имало сериозен проблем – помещението се намирало в окаяно състояние, не „помирисвало” ремонт в продължение на много години. Миналата година с общински пари поне поправили течащия покрив, но вътре било неугледно, навсякъде мухъл и влага.

„Реших да осигуря пари за ремонта. Не толкова за мен, но и за тези след мен, които ще се женят. Да има къде да го направят. Заделих с помощта на родителите си над 300 лева, купихме латекс, дървени плоскости, контакти, ключове. С кума и шаферите грабнахме четките, чуковете и пироните и започнахме”, разказа женихът.

Поставили нов полилей, сковали нов подиум, боядисали стените, купили нов български трибагреник. Трудили се цяла седмица, за да може за 20 февруари, датата на сватбата, всичко да е наред. Справили се повече от отлично. „В началото жена ми Александрия, която е от с. Първомай и е шивачка, беше против харченето на тези пари. Казваше, че за такава сума работи цял месец. Но видя как се промени обликът на ритуалната зала, прояви разбиране и се съгласи с мен. Други младежи са готови да последват примера ми и да сключат брак в ритуалната зала в селото ни”, споделя Петър Ангелов, който се занимава със земеделие – семейството му се грижи за 100 декара овощни дръвчета. Кметът на Беласица Велик Филчев също се заразил от ентусиазма на жениха и помогнал с 200 лева лични пари за начинанието.

„Над 10 години нямаше брак в тази ритуална зала. А сега ги бракосъчетах в нея. Надявам се, че този ритуал ще го правим все по-често в това помещение”, каза кметът на селището, в което живеят над 1000 души. А пред Петър Ангелов има ново предизвикателство. Вече има съмишленици, които до края на този месец ще осигурят 700-800 лева, за да се сложи паркет в ритуалната зала на село Беласица./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук