Модният бос Сашо Антов убит заради зет си

0
3989

Шокиращ семеен трилър може би стои в дъното на зверското убийство на модния бос Александър Антов. Преди дни собственикът на рено­мираната модна къща „Агресия” бе открит застрелян в горичката край Бистрица, а убийството му хвърли в смут бизнес елита и даже политическите централи. През годините Антов си бе спечелил репутацията на почтен и честен предприемач, който не е навредил на никого, а напротив – помагал е на който с каквото може.Александър Антов

Първоначалната инфор­мация, че Сашо Антов е ликвидиран след битов скандал, докато разхожда кучето си и че вероятно е познавал убиеца, обаче е невярна. Напротив -екзекуцията на модния бос е била пред­вари­телно плани­рана, а криминалистите вече работят по няколко версии.

Основният заподозрян, срещу когото все още не са събрани доказателства, годни да послужат за ар­еста му, е доскорошният зет на Александър Антов – бизнесменът със спорна репутация Стефан Мила­нов, научи ексклузивно „Уикенд” от свой надежден информатор от МВР.Image_5222662_126

43-годишният Стефан дълго време живееше на семейни начала с Мая, дъ­щерята и единствената на­следница на собственика на „Агресия”. Преди около година и половина обаче двамата се разделят, след като Стефан заформя любовна авантюра с богата дама от Банкя. Именно импулсивният нрав на бившия зет на Александър Антов и склонността му да се забърква със съмнителни типове в сложни и недотам почтени   бизнес схеми дават основание на ченгетата да подозират, че зетят е в дъното на убийството.

„Стефан Миланов се занимава с лихварство, срещу него през годините е имало     няколко сигнали от наши информатори, че действа на ръба на закона. Дава заеми срещу огромна лихва от 20-30 процента. В схемата му участват още доскорошен банкер на име Пламен, както и частният съдебен изпълнител Сотир Якимов.Това трио бая хора е разплакало… Раздали са пари на лихва за над 2 милиона лева”, разкрива наш източник, запознат в детайли с далаверите на доскорошния зет на модния бос.Image_5223462_126

Само преди няколко месеца Стефан Миланов се забъркал в сложна схема по придобиването на петролна база в пле­венското село Пордим, която била собственост на арестувания за данъчни измами бизнесмен Иван Динов, шеф на футболния тим „Спартак“ (Плевен) и приближен на местния кмет Найден Зеленогорски. Миланов дал заем от 300 000 лева на Динов, но онзи не му ги върнал и базата преминала в ръцете на лихваря. Оказало се обаче, че неофициален съдружник на  Динов   в   петролната база е

Плевенският гангстер Камен Балбузанов – Куката.

Според неофициална информация в средата на декември Куката е имал среща с бившия зет на Александър Антов, която завършила със скандал и с взаимни заплахи.

Криминалистите са на мнение, че ако просле­дят всички конфликти на Стефан, свързани с лихварската му дейност, ще стигнат и до това кой и защо е поръчал екзе­куцията на 63-годишния доскорошен негов тъст.

„Основната версия, по която работим, е, че убий­ството е планирано, за да бъде заграбена фирмата „Агресия”. Преди година Сашо Антов прехвърли голяма част от фирмите си на подставени лица. Той не го е направил с цел да укрива данъци или да върти схеми, а за п-голямо удобство за бизнеса си. Някой от доскорошното му обкръжение обаче може да е решил, че ако ликвидира Антов, може да сложи ръка върху фирмите и върху цялата модна марка. Подставените лица лесно биха могли да бъдат притиснати, дъщерята на Сашо Антов – Мая, е почтен и честен човек като татко си и няма как да противостои на закоравели криминал­ни типове”, коментират столични криминалисти.snimka

Те разкриват и друг интересен детайл. Преди около 2 години Стефан се изпокарал жестоко с жената от Банкя, с която в момента живее, и напус­нал дома й. Само няколко дни след това огромен пожар замалко да изпепели къщата на дамата в квартал „Вертикал”. „Местните шушукаха, че пожарът е поръчан от Стефан, но това, естествено, не се доказа. Малко по-късно двамата отново се събра­ха, като онзи окончателно се раздели с дъщерята на Сашо Антов“, спомнят си ченгета, работещи по случая.

От записи на видеока­мери в Бистрица в близост до къщата на модния бос Антов е забелязан и мерцедесът на бившия му зет, който подозрително се навъртал в района в по­следните дни преди Нова година. Стефан Миланов шофира черен „Мерцедес“ с регистрационна табела СА 1112 PB.

От МВР не пожелаха да съобщят официално дали Миланов вече е разпитван-и дали предстои задържа­нето му. „Има спусната уст­на заповед да не даваме никаква информация по случая дори неофициално, докато не сме убедени на 100 % кои са извършите­лите и не сме събрали годни за съдебно дело доказателства”, призна висш антимафиот. В сряда на извънреден брифинг в МВР старши комисар Константин Димитров, заместник-директор на ГД „Национална полиция”, лаконично заяви, че работят по няколко версии, включително участие на „близки до бизнесмена лица“, без обаче да на­влиза в конкретика.

 

Версия 2: Опитали да го отвлекат

Нападателите се пробвали да го похитят, но нещо се объркало и го гръмнали

 

Собственикът на „Агресия” Алексан­дър Антов, който бе открит ликвидиран с 2 куршума в главата в гориста местност край Бистрица, може и да е станал жертва на неуспешен опит за отвличане, за нещастие завършил по трагичен начин.

Това е сред версиите, по които работят ченгетата. В полза на това говори и фактът, че тялото на покойния Антов все още не е предадено на семейството му, а стои в Съдебна медицина за аутопсия.

Източник от МВР разкрива, че по тялото на Антов има следи от насилие – кръвонасядания и синини, които показват, че 63-годишният мъж е влязъл във физически контакт с агресорите си. „По всяка ве­роятност е било планирано модният бос да бъде отвлечен и да бъде искан откуп за живота му, но нещо се е объркало и е подплашило похитителите, които са предпочели да го лик­видират. Или е разпознал някого от нападателите си, или кучето е лаело и е вдигало много шум, възможно е и някой да е минал оттам – районът не е чак толкова непристъпен, в близост до мястото на убийството е къщата на Кирил Домусчиев, която е охранявана от професионални гардове, които до един са бивши барети. Това също може да е подплашило агресорите и те да са убили мишената си, за да не бъдат разкрити”, коментират криминалисти.

Първоначалната версия, по която са работили ченгетата, преди трупът да бъде открит, била именно отвли­чане. Сигналът, че Антов го няма, бил подаден около 21,30 ч. вечерта от дъщеря му, която не живее в имение­то на родителя си. В издирването на модния бос участвали над 50 ченгета и следови кучета.

„Завардихме всички подстъпи и изходи за София, имаше указания да спираме всички джипове и бусове, тъй като мислехме, че е отвлечен…уви, издирването бе преустановено малко преди полунощ, когато открихме трупа му”, признава столично   ченге.

Съседи на Александър Антов от Бистрица споделят, че бизнесменът бил изключително близък до Кирил Домусчиев, с когото ги свързвало не само 20-годишно съседство, но и чистосърдечно приятелство. Затова и Домусчиев реагирал толкова гневно на убийството на модния бос и от Тайланд призовал за оставката на министър Румяна Бъчварова.

 

Шиел по 500 костюма на ден

Застреляният Александър Антов даваше работа на около 300 човека, ангажирани в шиенето на костюми, ризи и официални одежди с високо качество. Основал модната къща „Агресия” в зората на демокрацията – през далеч­ната 1991  г., бизнесменът си спечели реномето на шивач, който не прави никакви компромиси с качеството.

„Дневно при него се шият между 300 и 500 костю­ма. Той не работи на ишлеме, а само със собствени платове, които купуваше от реномираните марки „Дзеня”, „Лоро Пиана”, „Коломбо” и „Черути”. Бе сред малкото европейски производители на облек­ла, които имаха достъп до най-скъпите платове и материи на френски и италиански модни централи. Последната голяма поръчка, която бе изпълнена, бе за „Армани” – уши им 5000 костюма. Поръчката бе завършена изцяло два дни след убийството му. Както призна дъщеря му в „Шоуто на Слави” – работ­ниците плачеха над шевните машини, но работеха, за да изпълнят договора…”, споделят опечалени приятели на Александър Антов, който наистина е човек с безупречна репутация и честно изкарани пари, за разлика от повечето родни богаташи.

Сред клиентите на „Агресия” са на практика всички важни публични личности у нас – от Бойко Борисов и Георги Първанов до Радан Кънев и Сотир Цацаров. Те ценят високото качество на костюмите, което идва на доста добра цена. В шоуто си и Слави Трифонов призна, че „Агресия” му шият ризи по поръчка.

 

Богатството му – над 30 милиона

Направил всичко по силите си, за да излекува жена си от рак

 

Скромен и поря­дъчен, както и изцяло  отдаден на бизнеса си,  покойният  моден бос    Александър Антов остави  наследство от около 30 милиона лева на дъщеря си Мая.

63-годишният биз­несмен преживя тежки удари на съдбата през последните 2 години, преди неизвестни засега изроди да отнемат живота му. Голямата му и късна любов – Мария, издъхна след тежко онкологично заболяване, с което се бореше дълго време.

„Антов непрестанно сновеше между София и Мюнхен, където Мария претърпя неуспешна химиотерапия. Тя затвори очи в края на 2015-а и Антов преживя изключително тежко кончината й. Уви, насилствено му отнеха живота, но сега може да е горе при голямата си любов, на небето…”, кръстят се съседи на бизнесмена.

Според думите им той помагал на всички хора в тузарския квартал „Бистрица”, които го търсели с повод и без повод за съдействие. Раздавал и заеми, които не търсел. Всяка година правел тайни дарения на домове за сираци, но изрично настоявал да не бъде съобщавано името му, тъй като не търсел слава на благотворител. За всеки абитуриентски бал обличал безплатно по над 30 сирачета, като понякога лично взимал мерките на хлапетата.

Чисто документално голяма част от имуще­ството на Александър Антов се води на подста­вени лица. На 5 ноември 2014 г. „Агресия груп” прехвърля  завода  си   в квартал „Надежда” на дружеството „Бреда кардс България” срещу сумата от 60 000 лева. Сделката включва земи от 9500 дка, магазин на бул. „България” №58, както и още 4 сгради.

На 13 май 2015 г. пък Антов прехвърля модна къща „Агресия” на Петко Митов, като търговското дружество е преименувано на „Росарт”. Според пуб­ликация във в. „Стандарт” модният бос е бил принуден да прехвърли голяма част от бизнеса си, за да не плаща кредит от 2 милиона евро, взет от банка през далечната 2002 г. Дъщеря му обаче опроверга това.

 Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук