Монтанските роми продължават да трошат влаковете с камъни

0
825

Ромите от квартал „Огоста” в Монтана продължават да трошат влаковете. На 1 януари около 20 часа е потрошено панорамното стъкло на мотрисата от Монтана към Берковица. Пострадали хора няма, съобщава „Конкурент”.

Първият обстрел с камъни срещу пътническия влак бе на 29 декември, дни след като на линията беше блъсната възрастна жена.

79-годишната Марита В. преминавала през линията с количка, натоварена със съчки.Тя не чула влака, според местните била глуха, не го и видяла и така попаднала под колелата му.

Жената е в тежко състояние. Ампутирани са й двата крака.

През 2006 г. на 24 август 7-годишно момиченце беше убито от влак на същото място. Детето изчаквало на сантиметри от линията преминаващата композиция и било пометено от стърчащ амортисьор.

Индира Евтимова издъхна в ръцете на докторите от бърза помощ. Статистиката сочи, че на това място всяка година стават инциденти. Домовете на хората от махалата са на метър от релсите, а децата играят в непосредствена близост до линията. Голяма част от къщите в този район са незаконни, а ромските лидери не се съгласиха линията да бъде обезопасена с масивна ограда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук