Моряк от бедстващия „Vera Su“: Заспиваме с мисълта, че можем да загинем

0
204

Екипажът на заседналия край Камен бряг кораб се страхува за живота си. Това разкрива пред БНТ един от моряците, които продължават да стоят на борда на бедстващия плавателен съд.

„14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”, разказва той.

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. Собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

„Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право“, казва морякът, който иска да запази своята анонимност.

По информация на медията, екипажът е от Турция и Азербайджан.

Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си“, разкрива още анонимният член на корабния екипаж.

15-и ден плавателният съд остава блокиран край брега на Яйлата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук