Мощен протест срещу еколозите – станали милионери на гърба на държавата! Псуват и Плевнелиев!

0
1411

С мощен митинг хора на бизнеса от Черноморието застанаха срещу дивакуващите еколози. Над 100 души от цялото българско крайбрежие заминаха за София, за да подкрепят направените промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), с които се забраняват къмпингуването и паркирането на коли в Зона А, извън определените за това места.

Митингът, който е организиран от Национална асоциация „Българско Черноморие“, се проведе днес пред сградата на Президентството. Мястото е избрано неслучайно – именно държавният глава е този, който може да наложи отлагателно вето на приетите промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Основното им искане на хората е да това да не се случи, тъй като дивакуващите през летния сезон превръщат най-красивите кътчета по морето в катуни.

Те опънаха плакати с надписи: „Ние ги чистим, те ги цапат“, „Да спасим нашата природа“, „Ние, миролюбивите от морето срещу агресивните от Орлов мост“ и други. Организаторите показаха и потресаващи снимки, на които се виждат планина от боклуци край плажовете. Според протестиращите еколозите са станали милионери на гърба на държавата.

„Имаме усещането, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето. Всеки се плаши от шумността. Ние от 10 години не можем да ползваме собствените си имоти край морето, а дивакуващите се настаняват там, под претекста, че щели да пазят природата. Да, ама не! Самонастаняват се на чужди терени –  държавни, частни или общински, без да плащат, а накрая оставят тонове боклуци след себе си. Това е в ущърб на цялата природа. Искат само европари да печелят, каза Апостол Транов от Национална асоциация „Българско Черноморие“.

Той добави, че техният митинг е мирен и имат необходимите разрешителни от Столична община за организирането му. Докато протестът на тези, които се обявиха против забраните и спретнаха няколко вече митинг на Орлов мост, като опънаха палатки и затвориха движението, не били легитимни, твърди Транов, като се позовава на информация от Общинската администрация в София./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук