МС обнови членовете на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца”

0
2310

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Освобождават представителите на БЧК и на БНТ от Обществения съвет на Център „Фонд за лечение на деца“. Това решиха министрите от кабинета „Борисов-3“ на днешното редовно правителствено заседание.

Министрите приеха промени в РМС № 886/2016 г. за определяне състава на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“.

С промените предсрочно освобождават освен представителите на БЧК и на БНТ и трима резервни членове. Те са от Агенцията за социално подпомагане, от представителните организации за защита правата на пациентите и от групата на изтъкнатите медицински специалисти. На тяхно място се определят нови членове, които встъпват в мандата на освободените.

Новите членове в състава на Обществения съвет са: д-р Валентин Пеевпредставител на Българския червен кръст, редовен член; Десислава Милушева представител на Българската национална телевизия, редовен член.

Тримата резервни членове в Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина са: Даниела Симова – представител на Агенцията за социално подпомагане, резервен член; Владислава Цолова – представител на Националната пациентска организация, резервен член; доц. Сашо Асьов – началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Света Анна“, гр. София, резервен член.

Припомняме, че на 9 август министърът на здравеопазването Кирил Ананиев освободи д-р Мариета Райкова от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина. Освобождаването е по взаимно съгласие. Райкова заема поста от месец септември 2017 година.

На 20 март влезе в сила новия правилник за Фонда за лечение на деца в чужбина.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук