Мустафа Карадайъ: Доказахме, че ДПС е достатъчно зряла и отговорна партия, за да може да се самокоригира

0
1416

Това бе отговор на опита за подмяна на каузата ни

На 24 декември миналата година доказахме, че ДПС е достатъчно зряла и отговорна партия, която може да се самокоригира.Това каза съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ в доклада за отчетния период на партията по време на IX-та Национална конференция на ДПС, цитиран от „Фокус“.

„Безпрецедентната промяна в оперативното представителство на партията се случи в отговор на опита за подмяна на каузата ДПС. И още – една от целите на тази промяна бе да се даде тласък на процеси на реформиране и модернизиране на ДПС, с ясна визия за развитие, базирана на основните ни либерални ценности – свободата, включително и тази на идентичността, единството – изразено чрез съхраняването на структурите на партията и тяхната взаимовръзка между всички нива на ръководството и членовете на ДПС”, заяви той.

Карадайъ припомни, че на предходната конференция идеологът на партията Ахмед Доган се е оттеглил от оперативното ръководство – „в името на свободата и на развитието на ДПС!“. Той посочи, че за оперативен председател е бил предложен изявен парлементарист и добър оратор.

„Но вместо оперативно ръководство на партията на база колективните решения, беше направен опит за подмяна на ДПС. Това доведе до политическата необходимост за преждевременната му смяна“, каза той и уточни, че решението на ЦС от 24 декември е било потвърдено и от всичките 60 хиляди членове на партията, над 2000 местни съвети, от всичките общински съвети и областните структури.

„И ако тогава ние демонстрирахме, че сме единни и че нищо няма да ни пречупи, то днес ние трябва да си тръгнем оттук с послание за това, че сме още по-единни, още по-силни и още по-уверени в себе си, в името на активното си участие в политическия живот на страната – като важен фактор за стабилността и сигурността, генератор на идеи и последователен и предвидим политически партньор, така както отива на политическа сила като ДПС“ , добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук