Мустафа Карадайъ: Нямаме стратегически партньор нито вляво, нито вдясно

0
194

Една оценка от нашите експерти посочва, че основният проблем при кризата с африканската чума е липсата на координация. Преди десетина години, когато имаше министерство на бедствията и авариите, се реагираше при бедствия, но ГЕРБ дойдоха на власт и го закриха. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването „Панорама“ по БНТ.

Оценяваме пробива в НАП като пробив в сигурността на страната и се надяваме всички компетентни органи да участват с целия си капацитет. Изключително важна е превенцията, за да няма такива случаи. Тече разследване. Според прокуратурата има извършител, подбудител и поръчител. Нека се запознаем с всички факти и тогава ще реагираме. Има нещо, което прави впечатление – двамата вицепремиери, които отговарят за киберсигурността, мълчат. Изтекоха едни милиарди за електронно управление, а координацията липсва, заяви Карадайъ.

Още в самото начало на тази власт ние заявихме, че тя е вредна за България. Когато подкрепяме важни за страната позиции, това е подкрепа за обществото и държавата. Защо се приема като подкрепа на ГЕРБ или за друга партия? Ние винаги сме били национално отговорна партия. Нашата безусловна подкрепа за евроатлантическата ориентация и икономическото развитие никой не може да разглежда като подкрепа за една или друга партия. Това е политика на ДПС, която партията води от времето, когато други партии не ги е имало, подчерта председателят на Движението.

Нямаме стратегически партньор сред партиите нито вляво, нито вдясно. В лявото и в дясното пространство липсват стратегически играчи. От две години ги призовавам да седнем и да работим по програма за ускорено икономическо развитие на страната. И какво наблюдаваме – некомпетентност и липса на визия за развитие на страната, скандали, популизъм, омраза, ксенофобия, дори липса на чувствителност по тези тези и вляво, и вдясно. Колегите и вляво, и вдясно да не считат, че сме абонирани да носим негативите им, посочи Карадайъ.

От десетина години държавата върви по инерция, добави той, като заяви, че в момента политическата ситуация в България се характеризира с хаос, нестабилност, несправедливост и несигурност.

В отговор на въпрос на какво се дължи активността на депутата от ДПС Делян Пеевскинапоследък, Карадайъ каза: „Пеевски винаги е бил активен и полезен с неговата експертиза по работата с партийните структури, по работата в Народното събрание и за икономическото развитие на страната“.

Попитан дали Пеевски може да стане председател на ДПС, Мустафа Карадайъ заяви: „Такава забрана няма. ДПС има устав. След местните избори ще влезем в национална конференция. Тези теми предстоят, не са актуални днес в ДПС“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук