Мутафчийски не издържа на напрежението: Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! (ВИДЕО)

0
82

Нервите на генерал Мутафчийски не издържаха в телевизионно интервю с Миролюба Бенатова. То бе взето в „ALTERNATIVATA“ по TV1 – предаване, което бе създадено от Милен Цветков и Генка Шикерова.

„Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!“, заяви Мутафчийски, стана и приключи разговора.

„Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите. Абсолютно небивалици. До такава степен, че направо… Медиите, вие включително и с вашите сега упорити въпроси, които говорим за пробойни в системата. Системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща! Говорите глупости, обезценявате толкова труд“, каза той пред Бенатова.

Мутафчийски заяви, че един град с доктори е бил заразен в Испания – общо над 30 000 души и допълни, че сме държавата с най-малко лекари на глава от населението, а 11 % от тях са заразени. Имаме и голямо брой застаряващо лечение.

Генералът каза още че системата успява да проследи 2069 доказани случая и попита – на това ли викате скапана система?

„Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости“, обърна се той към Бенатова. На повечето въпроси, свързани с проблеми в системата, той отговаряше, че тя прави грешки, но работи.

„На 35та минута започва интервюто с ген. Мутафчийски. Срещнахме се вчера, в края на извънредното положение. Срещата беше извънредна, непланирана. Предния ден поисках от министерството на здравеопазването да ми съдействат за интервю с някого от щаба, по повод конкретен сигнал за искане на негативен ПСР тест срещу планов прием в болница. От МЗ ме препратиха към Министерския съвет. Оттам, през пресцентъра и по каналния ред, направих същото искане, следствие, на което няколко часа преди интервюто получих потвърждение. Нямаше как да питам само за конкретния случай. Факт е, че Мутафчийски прие да отговаря и на други въпроси. Как и дали отговори по същество, вече е друга тема. Благодаря за интереса към работата ми. На него му благодарих за търпението, въпреки че накрая си тръгна преди да сме приключили разговора официално“, написа Бенатова във Facebook.

ВИДЕО

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук