Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Мотивира ме речта на Путин

0
447

61-годишният Светлозар Раянов, счупил плочата на Паметника на Съветската армия, е категоричен, че не се срамува и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се страхува, защото от вчера чете много крайни коментари по свой адрес, предаде NOVA.

„Мотивира ме моята непримиримост към войната. Мотивира ме речна на Путин, който втвърди тона в тази война, както и действията на г-жа Митрофанова, която поднесе цветя на този паметник в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно реших, че трябва да направя нещо, да изразя своите огорчение и възмущение”, каза пред камерата на NOVA Светлозар Раянов. Той работи като преводач от немски език.

ГЕРБ поиска да се премахне плочата на паметника на Съветската армия

Решил го спонтанно предишната вечер. Казва обаче, че нарочно не отишъл през нощта, а на следващата сутрин около 9:30 часа. „Надписът на тази плоча е историческа лъжа”, категоричен е Раянов. Осъзнава, че това е вандализъм. „Съжалявам, че се стигна дотам да нямам друг морален избор, освен да го направя. Нямах друг избор. Направих го от морални съображения”, категоричен е той.

След като ударил с чук плочата се качил в колата си и потеглил към вкъщи. Разказва, че 10 минути по-късно получил обаждане от служител на МВР. Признал за стореното, защото бил заснет от камери. По молба на полицая Раянов се върнал при паметника, за да бъде арестуван.

 NOVA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук