Мъж бутна в пропаст бременната си съпруга заради застраховка

0
129

Мъж получи доживотна присъда за убийство на бременната си съпруга. Подсъдимият Хакан Айсал от Фетийе, област Мугла в Югозападна Турция, твърдял, че жената е паднала сама, но според обвинението я е убил, за да получи застраховка “Живот”.

В последното заседание прокурорът обясни, че подсъдимият единствен ще получи застраховката, направена на името на съпругата му. Хакан е планирал убийството старателно, „като я завел в известната долина на Пеперудите до курорта Фетийе. Мъжът твърди, че не е видял как жена му е паднала, но изявлението му не е убедително”, каза прокурорът в последната си молба пред съда за осъждане на съпруга. Мъжът бе осъден по обвинение в умишлено убийство.

„Справедливостта възтържествува. Все още страдаме, но сега сме малко облекчени“, каза Наим Йолчу, брат на жертвата, пред репортери след процеса.

Семра беше намерена мъртва в подножието на отвесна скала в долината на 19 юни 2018 г. Твърди се, че си е правила селфи със съпруга си, когато е загубила равновесие и е паднала. Жертвата е била бременна в седмия месец към момента на смъртта си.

Полицията разследва съмнителната смърт, като е приета версията, че жената е бутната в пропастта от съпруга ѝ. Следствието приключи с ареста на Хакан Айсал през 2020 г. Установено е, че заподозреният е сключил застраховка живот от името на съпругата си на стойност $29 000 (400 000 TL) малко преди смъртта ѝ.

Очевидец твърди, че жертвата не е знаела за застраховката “Живот”.  Съпругът е подписал застрахователните документи. Той също е изтеглил и заем на името на съпругата си и го е похарчил, както и е взел държавна помощ, изплащана на вдовци, за да отиде в чужбина след смъртта на съпругата му, съобщават турските медии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук