Мъката е страшна! Погребват един до друг тримата приятели, сгазени край Лясковец! Марио скоро е изпратил дъщеря абитуриентка

0
1537

Полицията установява кой е шофирал форда убиец

Тримата мъже, убити в нощта срещу събота край Лясковец, докато се опитвали да изтеглят колата на единия от канавката, ще бъдат погребани в понеделник един до друг в Долна Оряховица, каза кметът Григор Минков. Трагедията потресе градчето, защото сгазените мъже имат семейства и оставят деца сираци.

45-годишният Тони Паунов, който повикал приятелите си на помощ, след като катастрофирал с Корса между Долна Оряховица и Лясковец, има три деца. Едното му дете е пълнолетно, но има момче ученик и друго на около 2 години от втори брак, разказаха местните.

Другият загинал – 37-годишният собственик на заведение Марио Начев, тази година изпратил абитуриентка.

Третият от приятелите – Николай Паралесов /50 г./ пък се радвал на внуче. Той работел в охранителна фирма.

Във фаталната нощ срещу събота, около 1.30 ч. „Опел Корса“, с който пътувал Тони, се обърнал в канавката. Водачът извикал своите приятели, за да го издърпат. Малко по-късно на местопроизшествието пристигнал лек автомобил „Лада Нива“, а с него – Николай, Марио и единственият оцелял в касапницата на пътя – Данчо. Докато четиримата се опитвали да издърпат катастрофиралото возило, върху тях в мъглата връхлетял с висока скорост лек автомобил „Форд Мондео“.

Тримата издъхват намясто. Четвъртият от приятелите лежи в търновската болница със счупен таз. „Видях само фарове, колата, този въобще не намали, направо ни прегази без никакви спирачки“, разказва Данчо от болничното легло. При сблъсъка са потрошени още двама от форда – гастарбайтери в Холандия. И те са настанени за лечение във великотърновската болница с фрактури.

Първоначално полицията обяви, че виновен за катастрофата е 19-годишен от с.Върбица, без книжка и дрогиран, който избягал от мястото на кървавото меле. Той бе задържан за 24 ч., но отричал да е карал. След процесуално-следствени действия през целия съботен ден разследващите имат и втора версия – че напусналият произшествието може да не е шофирал автомобила.

Циганите от Върбица крият и си прехвърлят вината, тепърва предстои да се изяснява кой е стоял зад волана на форда, както и причините за инцидента. Назначени са експертизи по досъдебното производство.

Източник: TrafficNews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук