МЪРТЪВ ДОКАТО СТЕ ОЩЕ ЖИВ! 9-годишно момче се самоуби след хомофобен тормоз в училище (СНИМКИ)

Майката твърди, че училището “е било съвсем наясно с факта, че е подложен на тормоз”

0
9969
9-годишният Джамер.

Превод и редакция: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Четвъртокласникът Джамер Майлс от Денвър, Колорадо, се самоуби няколко дни след стъпването си в четвърти клас. Майка му смята, че причината е хомофобен тормоз от страна на негови съученици, започнал след като детето се разкрило като гей.


В емоционално интервю за ВВС Лея Рашел Пиърс каза: “Искат ли да знаете какво е да сте мъртъв докато сте още жив? Изгубете детето си.”

Според жената, Джамер се разкрил като гей пред свой съученик, което довело до хомофобен тормоз. “Той ми каза, че е горд с това, което е, и, че няма против да казва на хората. Но съм убедена, че е казал на някой, който е заел позицията “това не е ок” и е решил да му се подиграва. Сигурна съм, че е казал само на един човек и той е разпространил новината.”

В дните преди смъртта на Джамер нямало много знаци, че нещо не е наред. “Той се прибираше у дома, гушкаше ме, казваше ми, че ме обича, взимаше лаптопа ми и отиваше да играе игрите си.” Но детето било по-открито пред 14-годишната си сестра. “Той се прибрал у дома и й казал, че децата в училище му казвали да се самоубие. Не сподели с мен, от което ме боли, защото щях да разбера и да го защитя. Но той и по-голямата му сестра бяха толкова близки, на нея казваше всичко.”

9-годишният Джамер.

Майката твърди, че училището “е било съвсем наясно с факта, че е подложен на тормоз”.

“От училището ми се обадиха днес и ми казаха, че работят за превенция на самоубийствата. Отвърнах, че преди да работят за превенция на самоубийствата, трябва да спрат тормоза, защото тормозът е онова, което води до самоубийствата.”

Пиърс се изпитва вина за случилото се. “Чувствам се виновна, защото като майка трябваш да усетя болката му, трябваше да знам, че страда. Но това не се случи. Чувствам се виновна, защото не видях болката в очите на детето си.”

На въпрос какво би казала на гей децата, тя отговори: “Бих им казала, че са красиви и специални и, че у тях няма никакви различия, които могат да бъдат причина да не се чувстват обичани. Всички сме различни и това ни прави равни, защото е нещото, по което си приличаме. Независимо дали са гей или не, [гей децата] трябва да се чувстват обичани, специални, желани и приемани.”

Майката отправи апел към родителите: “Учете децата си да обичат. Учете ги, че различията са ок, защото всички ние сме различни. Никой не е като някой друг. Ако всички бяхме еднакви, светът щеше да бъде толкова скучен.”

Джамер с майка си Лея Рашел Пиърс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук