НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ! СКАНДАЛНИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! Изхвърлената шефка на „Медицински одит“ за обвиненията, без никакви аргументи в своя защита!

1
84264

След грандиозния скандал с потулените смъртни случаи от „Медицинския одит“, бившият директор доц. Златица Петрова най-безочливо обяви себе си като жертва на вътрешни конфликти.

Припомняме ви, че в прокуратурата бяха внесени 11 сигнала от близки на починали, според които причината за това са лекарски грешки, но „Медицинския одит“ ги категоризира като „маловажни“ и разследване нямаше. „В последните дни срещу името на агенция „Медицински одит“, срещу ръководството и персонално срещу мен се злоупотребява публично и се упражнява сериозен дискриминационен натиск“, заяви днес в „Здравей България“ вече бившата директорка на медицинския „ДАНС“ и мина всички граници на наглост и безочие.

Отново омаловажавайки трагичната статистика, Петрова заля ефира с оправдания, недомлъвки и потулени истини. „Прокуратурата работи по сигнала, подаден от бившия главен секретар на агенцията, който три години е работил при нас. Той е участвал в създаването на правилата, срещу които в момента протестира“, коментира проф. Петрова.

„Спекулира се с ритъма на работа на агенцията, защото не се познава. В нея работят хора с изключителен професионален опит – лекари, икономисти и юристи“, заяви Петрова.

Чувала ли е проф. Петрова за „Хипократова клетва“ можем само да гадаем. Знаем само, че след 11 смъртни случая, предизвикани от немарливост, дори да успеете да измиете ръцете си с друг, вече е твърде късно.

Случаите не са 11, а и не знаем точно за кои случаи се отнася това. Най-вероятно това е интерпретация на сигнала, подаден от бившия ни колега и още не са се запознали, коментира Петрова. Но и не стана ясно, дали случаите не са още повече от така казаните й думи.

Смъртта на момченце в Добрич не е била отразена като медицинска грешка, разказа обаче бивша служителка в одита и даде и други примери. Тя не е лекар, а икономист и не е професионално и компетентно да коментира медицински казуси, заяви Петрова.

И допълни, че служителката живеела с Евлогиев, подал сигнала срещу бившата си шефка.

Защо се появи по телевизията, като не извади никакви доказателства в своя защита, е трудно да гадаем. Но съмненията, че в „Медицински одит“ има нещо гнило, остават.

1 коментар

  1. Hi there! This post couldn’t be written any better! Going through this
    article reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this.
    I will send this post to him. Fairly certain he’ll have a good read.

    Thanks for sharing!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук