НАГЛО: МВР шефът си изми ръцете с гражданите за убийството на дядото в „Люлин“! Дали не се задава нова оставка?

0
13145
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Кой ще плаща за тези грешки?

МВР разплита убийство и се оплита в собствените си версии. Така прозвуча несигурността къде се намират разследващите след поредния си пропуск да предотвратят убийство. Това признание лъсна, излязло от устата на МВР шефа Валентин Радев.

„Може да се окаже, че това, че мъжът е сигнализирал, че внуците му не ходят на училище, не е основната версия за убийството. По-скоро като гражданин съм леко притеснен, защото веднага се прехвърля това, че сигналът е даден, но какво правят службите и защо МВР не е реагирало. Това е вход, това е блок и има толкова съседи. Ами къде сме ние гражданите? Разбрах, че е ходил в телевизията в предаване, където е разказал. Ами защо не са се възмутили тези хора около него, да отидат те да пуснат сигнал в полицията? Не казвам, че не сме виновни или че не е имало някой, който не си е свършил докрай работата“, коментира Радев пред БНТ.

В Министерството на вътрешните работи тече проверка за това дали са взети всички мерки и адекватно ли е реагирано при случая с момичетата в столичния квартал „Люлин“, заяви вътрешният министър пред журналисти в парламента днес.

“Нашата отговорност ще я поема, ако има такава. Аз подозирам също нещо такова, тъй като очевидно случаят не е от вчера или онзи ден. Видях и годините на най-голямото момиче – 17 или 19. Как толкова хора, толкова държавни органи и социални служби не са го видяли това и не са го знаели, включително и гражданите, съседи, хора, там няма ли районен инспектор. Аз си задавам същите въпроси. Тече проверка”, зави Радев.

А не сте ли чувал, г-н Радев, че при подобен сигнал може органите да се самосезират и да проверят шокиращите данни?

Може би заради подобно безхаберие пак на МВР, бе убита от съпруга си Елена Василева? За този случай България е даде на съда в Страсбург и е твърде вероятно да бъде осъдена, както и по много други дела, дело на МВР? Но тогава няма да плати нито министър, нито друг от ведомството, а всеки българин-данъкоплатец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук