Над 100 000 автомобила се прибират към столицата

0
7926

Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват се над 100 000 автомобила да влязат в столицата до довечера. Това съобщи началникът на отдел „Пътна полиция“ – СДВР Тенчо Тенев, предаде репортер на БГНЕС.

За София са станали 25 леки ПТП, което е малко, нямаме тежки инциденти. Снощи шофьор на лек автомобил, движейки се в посока бул. „Черни връх”, вижда таралеж на пътното платно, водачът спира, за да махне таралежа, но друг автомобил го е ударил. Мъжът е в „Пирогов” с контузия на дясното рамо, съобщи още Тенев.

Създадена е организация на движението за прибиращите се към София. Центърът за градска мобилност регулира кръстовищата. На място приоритетно пускаме движението по линията Пловдив-София. На всички входове на София е натоварено към момента, но по-натоварено е в Панчарево, в посока „Младост” в момента. На Владая са пуснати две ленти в посока София. Двупосочно е движението и при свлачището по АМ Люлин. Там също има полицейски екипи, които подпомагат движението, подчерта Тенев. Той добави, че на-вероятно и утре сутринта хората ще се прибират. „Уверяваме всички, че пак ще имаме полицейски екипи на всички входове на София и утре. Доста хора карат в плътни колони и може би най-вероятната причина за всички произшествия, които видяхме днес, е неспазена дистанция и несъобразена скорост. Верижните катастрофи се случват точно поради неспазване на дистанция, добави още Тенчо Тенев.

Вчера от Пътна полиция са хванали шестима водачи на моторни превозни средства, които са шофирали след употреба на алкохол – трима от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук