Над 20 дела за клевета завежда срещу управляващи от ПП шефът на лабораторията на “Кап. Андреево”

0
287

Над 20 дела за клевета завежда шефът на лабораторията на “Капитан Андреево” срещу хора от “Продължаваме промяната” и представители на висшия държавен апарат. Това научи Фрог нюз от самия собственик на “Евролаб 2011” Васил Димитров.

 

Димитров е категоричен, че няма да допусне тезите на властта за закриване дейността на лабораторията му за фитосанитарен контрол, да се крепи само и единствено на лъжи и манипулации. Той е категоричен, че ще докаже в съда как управляващите не казват нито една истина по отношение на този бизнес.

 

Шефът на МВР Бойко Рашков категорично отрече, че зад лабораторията стои фигура от сенчестия бизнес. “В МВР няма такава информация”, затвори темата той. Именно този факт бе сред основните, лансиран от част от управляващите, главно от ПП. Двама депутати  от различни партии –  ИТН и БСП посетиха пункта и опровергаха твърденията на премиера Кирил Петков, че държавата си е върнала границата. Те са категорични, че на място действат няколко служби за сигурност, митница и БАБХ, чиито инспектори са ръководили изцяло дейността на частната лаборатория назад в годините. Отбелязаха също така, че в момента има огромен часови пояс, в който не се извършват изследвания, което само по себе си е огромен проблем и поставя на карта здравето на хората от цяла  Европа.

 

В критичния за ПП момент, депутати от тази партия в момента се опитват да представят закриването на лабораторията като огромен успех за тяхното управление. В същото време не се отчита факта, че щом БАБХ започна да извършва лабораторните изследвания, на границата се създаде хаос и невиждани опашки от тирове с бързо разваляща се храна.  Вече месец той не може да бъде преодолян.

 

Междувременно тази сутрин депутатът от ИТН Кирил Симеонов разкри пред журналисти, че премиерът Кирил Петков го е извикал на среща, за да го убеди да “преосмисли позицията си”. По думите на Симеонов, Петков го е извикал в негова “лаборатория”, намираща се близо до радиото. Това разкритие поставя много въпросителни около безкористните намерения на премиера относно действията на “Капитан Андреево”. Зам.-министър Иван Христанов пък се оказа острието на Петков по отношение на  атаката.

 

Припомняме ви, че Васил Димитров алармира, че олигарх се е опита да му вземе бизнеса, но след като му било отказано, той се зарекъл, че ще стовари на място цялата мощ на държавата. Последвали проверки от всички възможни ведомства, които не открили нито едно нарушение. Въпреки това дейността била прекратена със заповед на шефа на БАБХ Христо Даскалов, сочен на особено близък до премиера  и неговия баща.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук