Над 4 хиляди души купонясваха в Банско за Световния ден на снега

0
583

Над 4 хил. души присъстваха на уникалния празник на снега в ски центъра на Банско. Детска глъч се чуваше от рано сутринта. Специално за световния ден на снега концесионера Юлен пусна децата срещу символична такса от един лев да ползват ски-зоната. По поръчка заваля и дългоочаквания пухкав, обилен сняг в курорта.банско-ден на снега4

Петото издание на Световния ден на снега се превърна в незабравимо изживяване и за хлапета, и за възрастни. Шоуто стартира на Бъндеришка поляна , дечурлигата бяха щастливи, защото имаше за тях организиран флашмоб „Междузвездни войни“, а водещ на партито бе любимеца Део.

банско-ден на снега1По обяд на откритата сцена в планината се качиха рапърите от „Ъпсурт“, а след тях бе ред на рок групата „Легендите“. Специален гост бе принц Хубертус фон Хоенлое – Ланденбург от Мексико. Няма нищо по-хубаво за празника на снега да завали сняг, вече натрупа над 20 сантиметра нова настилка, това е повече от добра новина за скиорите, ,коментира доволен и маркетинг-директорът на зоната Иван Обрейков.

банско-ден на снега2Килиан Албрехт, бивш български скиор, състезавал се и под австрийско знаме, даде открит урок по ски на децата. 42-годишният дипломиран ски инструктор, който два пъти е завършвал втори в надпреварата за Световната купа по слалом, не спести съвети и наставления за малките почитатели на белия спорт. По случай празника хотелите „Пирин“ и „Банско“ обявиха 50% отстъпка от цените за нощуване.

банско-ден на снега3Ски-зоната отбелязва за четвърта година Световният ден на снега /World Snow Day/, който е глобална инициатива на световната скифедерация (ФИС), чиято цел е да запали децата от най-ранна възраст за зимните спортове. „Нашата цел е да направим всичко необходимо повече хора да се качат в красивата Пирин планина и да практикуват любимия си спорт. Тази година постигнахме целта си, хората са толкова много, че дори надминаха очакванията ни“, каза още Иван Обрейков./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук