Най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството

0
3084
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Изграждането на километър магистрала у нас е най- евтино в Европа. Ремонтираме участъци построени преди 30-40 години Изграждането на километър магистрала у нас е най-евтино в Европа, но това не е за сметка на качеството„. Това заяви в ефира на Нова инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Инж. Глосов изтъкна, че новоизградените участъци от А „Тракия“ не случайно са посочени от Европейската комисия като един от най-успешните проекти, реализирани с европейско финансиране през последните години.

Той коментира, че е лошо състоянието на отсечките строени преди 30-40 години.Някои от тях досега не са основно ремонтирани. Предприети са мерки за обновяване на старите участъци и съоръженията по тях. Така ще се гарантира безопасността на движението.

Недофинансиран е пътният сектор според инж. Гласов.

Работата бил в условия на ограничен финансов ресурс. Оптимист е инж. Глосов, че с въвеждането на тол системата ще бъдат осигурени много повече средства и ще се постигне нужният баланс между отделните участници в движението.

До края на месеца предстои да стартират тръжните процедури за избор на изпълнители и за надзор на най-сложния участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле. Отсечката между Крупник и Кресна в района на село Покровник, където бяха открити археологически артефакти, трябва да бъде завършена до края на програмния период, обясни инж. Глосов. Чака се мнение на археолози дали може да се преместят част от находките, стана ясно от думите му.

Това ще забави изграждането на АМ „Струма“ вероятно с около 2 години, споделя мнението си инж. Глосов. „Всичко, което ще доведе до оскъпяване на магистралата ще бъде за сметка на българския данъкоплатец„, заяви инж. Глосов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук