Най-известната чистачка на България: Като чух гласа на премиера си помислих, че е Ненчо Балабанов

0
1363

Когато чух гласа на премиера Борисов, си помислих, че може да е Ненчо Балабанов. Това сподели каза в сутрешния блок на bTV Евелина Петрова – една от чистачките на Летище София, която успя да запази работата си след дълга борба. Тя се прочу с прословутата снимка, на която Бойко Борисов получава като дар метла от хигиенистките.Петрова била безкрайно развълнувана, когато е чула гласа на премиера. „Г-н Борисов вдъхва надежда на цялото общество“, смята тя.

Както БЛИЦ съобщи, за почистването на Летище София бе обявена нова обществена поръчка, която щеше да остави без работа много хора. След редица преговори обаче министър-председателят спря поръчката и чистачките запазиха работата си. „За това се борим от 3 години. Минахме през 4 дела на ВАС“, продължи Петрова. От думите й стана ясно, че поръчката е спряна по времето на министър Данаил Папазов, но не била отменена тогава.

Петрова заяви, че се чувства обидена от твърдението, че била подставено лице, което да помага за вдигане на имиджа на премиера. Тя сподели, че й е обидно да й се налага да се обяснява, че е чистачка, но също така е грамотна и има висше образование. „Владея, освен майчиния, още два езика. Руският ми е втори майчин език. Че пиша грамотно – дори точно този факт е причина хората да не вярват и да ме разобличат (в кавички) че аз съм работила под прикритие на това летище 4 години като чистачка, за да дойде правилният момент, в който аз да вдигна рейтинга на г-н Борисов”, каза тя.

„В навечерието на Коледа бе подписано едно споразумение без да бъде уведомена синдикалната организация, към която членуват около 90% от работещите на летището“, обясни колежката й Теодора Костадинова.

„Почистването на година излиза към 160 000 лева, с фирмата е към 203 000 лева, ако не се лъжа“, поясни и Валя Игнатова. „Когато има едно печелившо предприятие, защо тези средства не се вложат в подобряване стандарта на българина?“, недоумява тя. „Щатът ни е 642 лева. Това, което казва г-н Щерионов (шефът на летището, б.р.), че взимаме 1500 чисто, това е просто смешно. Социални придобивки, бонуси и т.н., това е политика – за цялото летище“, категорични бяха хигиенистките, които нямат право да разкриват точната сума на заплатата си.

95 души – жени и мъже, са запазили работата си след спирането на обществената поръчка./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук