НАЙ-НАКРАЯ! Бойко Борисов поздрави Владимир Путин! Ето посланието на премиера!

0
1579

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави президента Владимир Путин за преизбирането му като държавен глава на Руската федерация.

„Като отчитам съществуващите добри традиции на българо-руското двустранно сътрудничество в различни области, изразявам своята лична готовност и готовността на ръководеното от мен правителство да продължим да развиваме отношенията и връзките между нашите две страни и народи на прагматична и взаимоизгодна основа“, заявява Борисов в поздравителната си телеграма, разпространена от правителствената информационна служба.

По-рано тази сутрин от БСП критикуваха премиера, че още не е поздравил Путин.

„Не съм чул министър-председателят ни да е поздравил Владимир Путин за преизбирането му като президент на Русия. Поздрави го обаче президентът Румен Радев. Ние трябва да градим отношения с руската държава, такава каквато е тя“, заяви пред БНТ депутатът Кристиан Вигенин.

Вчера Радев поздрави руския си колега, като заяви, че се надява да работят заедно „за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области в интерес и за благото на нашите два народа“.
Държавният глава отбеляза и „вековната историческа и културна близост между българския и руския народ“.

Повечето западни лидери обаче или не поздравиха Путин, или бяха резервирани, като например френският президент Еманюел Макрон му пожела „успех в политическото, демократично, икономическо и социално модернизиране на Русия, а германският държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че се надява през новия му мандат да бъде преодоляно отчуждението между Европа и руския народ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук