НАЙ-НАКРАЯ ОФИЦИАЛНО! Ето какво ще е времето през февруари!

0
1862

Прогнозата за времето през февруари ще бъде за по-топло време от обичайното. Малък Сечко ще бъде топъл – с 1-2° над нормата. Подир 16-и февруари живакът неизменно ще тръгне нагоре и дори ще надхвърли пролетните 17°.

През втората част на месеца налягането над Южна Европа ще бъде по-високо и Балканите ще попаднат под влиянието на антициклон, който ще ни пази от северните циклони.

Точно този факт ще повиши температурите през февруари. Очакваме динамично редуване на топло и студено време през няколко дни. Максималните температури ще се бъдат между 5 и 10 градуса. Ще има мъгли през втората половина, но облачността ще се увеличи, очакваме да няма валежна обстановка.

Кои дни през февруари 2016 ще бъдат най-студени? Между 9 и 15 февруари ще бъде най-студено през месец февруари. По онова време термометрите ще отчитат до -8°, и през деня температурите няма да прехвърлят 0 градуса. Сняг ще вали на 9 и 14 февруари.

Каква ще е причината за тази динамика във времето? Честото изменение във времето ще се определя от средиземноморски циклони,минаващи през Балканския полуостров, те дават отзвук на времето в България. От тук идва и динамиката, предизвикваща ту затопляне или мраз през февруари. След 16-и ще наблюдаваме топло и слънчево време. Тогава ще бъде времето за зимен туризъм, но скиорите да не забравят повишената опасност от лавини в този период./брадва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук