Най-ниско ниво на контрабандата с цигари отчитат службите (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
3221
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

До 5,8% е спаднала цигарената контрабанда. Това отчитат службите за борба с контрабандата под ръководството на премиера Бойко Борисов. Данните бяха представени по време на традиционната работна среща, организирана от петте компании от „Инициативата срещу незаконната търговия“.

Данните за четвъртото тримесечие сочат ограничение в нивата на незаконните цигари в размер на 5,8% като намалението спрямо миналото тримесечие е 0,8% и за пореден път е най-ниското ниво на незаконна търговия с цигари.

В сравнителен план резултатите ни са близки до тези на Италия, но там тенденцията е обратна – към увеличаване. Разнообразието на видовете марки, които се появяват се увеличава до 1%.

Градовете, в които резултатите са по-високи от средния процент за страната са Асеновград, Перник, Благоевград. Докато в Пазарджик, Видин, Сливен, намалението е значително и почти двойно Главен комисар Христо Терзийски, директор на „Национална полиция“ заяви, че за първото полугодие на 2018 г. количеството нарязан тютюн, което е иззето е над 10 тона, което по количество е толкова колкото за цялата 2017 г.

Изображение 372344
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“

Заместник-главния прокурор Иван Гешев отчете, че приходите в бюджета са сериозни и изтъкна, че както върви няма да има какво да отчитаме.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че 10 568 039 са хванатите цигари. Образувани са 553 са досъдебните производства, отличници в това отношение са градовете – Пазарджик, Хасково. „Когато е обща битката и резултатите са добри„, посочи Радев.

Бойко Борисов заяви, че борбата продължава и службите няма да отстъпят. По думите му, за да не е кампанийно, трябва да има силно ангажиране на ръководствата на тези направления по отделни звена. По думите му, личното ангажиране на прокуратурата дава своя резултат.

Изображение 372349
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“
Изображение 372345
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“

Той изтъкна ролята на звеното в ГДБОП за борба с контрабандата. По думите му така се получава двоен контрол. Борисов посочи, че не случайно бюджетът ни е на 2,25 млрд. излишък, а като е поел властта е бил на минус 1,7 млрд. лв.

Изображение 372348
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“
Изображение 372346
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук