Най-новата статия на Кеворк Кеворкян: Рубин ни хвали, Хилари взема, в парламента се занимават с говеда

0
1232

Американският посланик Рубин наскоро ни похвали: срещал бил толкова много талантливи, очарователни българи, постигнали много успехи.  Ние си знаем, какви са българите.  Обаче са и най-бедните в ЕС. Хубаво би било, Рубин да вникне в корените на тази бедност.  Да научи причините, които я породиха и които я отглеждат. Какво мисли за хората, които оскотиха значителна част от българския народ – вероятно познава някои от тях?  Какво мисли за Големия Грабеж, наречен „приватизация“? Другото е приятно за ухото, някак светски звучи – обаче да си останем лъчезарни бедняци не е особено добра съдба.

Между другото, предишният американски посланик го изпратиха с цигански оркестър. Той смяташе, че е истински българин, понеже харесвал шопската салата и кебапчетата. И редеше пана от смилянски боб. И навсякъде срещаше – и той би го казал – лъчезарни и умни хора.

Обаче Рубин – и без да яде кебапчета, да реди боб и да си тананика с цигански оркестър, ще бъде харесан, ако ни казва – поне от време на време – защо сме толкова зле, защо не можем да се справим. Защо?  Ако го прави – тогава спокойно може да ни каже, че също е българин

Иначе ще си остане в светската саламура – където ще общува с некадърни политици и бизнесмени, повечето от които са направо за затвора. В тази среда е тихо-блатно – и вероятно за един посланик е трудно да се ориентира в Истината.

 Ей, хибридчици сладки, и какво стана сега? Руските пари стигнали чак до Хилари Клинтън – тия дни се появиха нови доказателства. Вие, идиоти славни, търсите тук рублите – а пък ги лапали в Святата Земя.  Хайде да чуем Нашия Врабец, който все плещеше за хибридна война – обаче му се загуби сега гласчето фалшиво.  Ще разберете ли най-сетне, че никой пет пари не дава за тукашните ни бъркотии – щом и Хиларито не се гнуси от „путинките“.

 Един имал 40 крави, миришело от тях, съселяните му се оплакали – и понеже сме европейска, уредена и Изобщо-Държава, няма как в Парламента да не стане дума за въпросните крави. Имаше и отговор от министър: само 3 говеда имали пломби на ушите, другите били нелегални в Изобщо-Държавата. Селяните обаче щели да пишат до Европата – и дори да си търсят правата в съда в Страсбург.  Правилно: така се прави в Изобщо-Държава, която е в Изобщо-Разцвет.  На едни говеда не можете да сложите пломби – обаче на другото, на Изобщото, сте царе.  Въобщенци в Изобщо-Държава.

 Бел.: Прелюбопитна е една статия на известния американски икономист Ричард Ран – озаглавена е „Клинтън са „финансови съюзници“ на Путин“. Хвърлете й едно око, за да се убедите, в какви конспирации са се омотали Властелините на света. И колко смешни са тукашните мъничета на пропагандата.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук