Най-рано от другата седмица заработва Търговския регистър

0
22020

От тази сутрин потребителите вече могат да извършват справки за актуалното състояние на фирмите в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел, информираха от пресслужбата на Агенцията по вписванията.
Службата обяснява и че работата по възобновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра продължава.

Става ясно обаче, че Търговският регистър ще започне да функционира цълноценно най-рано от другата седмица.

Характерът на технологичните процеси предполага регистърът да функционира пълноценно и с пълния си набор от вписани данни не по-рано от следващата седмица„, обясняват още от службата.

Агенция по вписванията отново подчертава, че нарушаването на работата на регистъра не е свързано със злонамерена външна намеса, нито е свързано с инцидент в киберпространството.

Не съществували рискове за злоупотреби с наличните данни.

Припомняме, че в началото на заседанието на Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че заради срива на Търговския регистър се създава единно хранилище на електронните данни. Премиерът Борисов пък настоя за контрол при изграждането на хранилището.

По-рано Дончев заяви, че към момента няма информация сривът на Търговския регистър да е следствие на злонамерени действия. Той обаче не изключва вероятността да става въпрос за човешка грешка от немърливостили безотговорност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук