Нападнаха, пребиха и ограбиха 90-годишен мъж

0
2737

След извънредното положение експертите очакват ръст на битовата престъпност. А ден преди то да падне неизвестен извършител наби и обра 90-годишен мъж в плевенското село Ореховица. Побоят над възрастният човек е бил за 90 лева, посочва NOVA.

90-годишният Васил Маринов живее сам на главната улица на плевенското село Ореховица. На 12 май в 02:00 ч. през нощта е събуден от непознат мъж, който влязъл в стаята му.

„С едно фенерче ми светна в очите. Поиска парите ме. Удари ме три пъти и аз му ги дадох”, разказва Васил Маринов.

Възрастният мъж няма представа кой може да е нападателят. Преди това възрастният мъж е обиран още 2 пъти.

Ръст на битовата престъпност, обири над беззащитни възрастни и самотно живеещи хора прогнозира и главният прокурор в началото на седмицата:

„Трудно е да спрем всички такива случаи. С оглед на това, че очакваме ръст на битовата престъпност, а и много хора се прибраха в България – криминално проявени, осъждани лица”, обясни Иван Гешев.

А що се отнася до грабежа в дома на дядо Васил, от полицията заявиха, че вече са по следите на предполагаемия извършител.

„Престъпления вече се извършват и от хора, които досега не са имали криминално минало. Когато останеш без работа, без препитание, правиш неща, които досега не си правил”, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров.

Според него в настоящата ситуация се създава по-голяма пандемия, която касае психичното здраве на хората. „Когато човек е уплашен, може да прави неща, които иначе не би правил”, заяви Тодоров.

https://www.vbox7.com/play:0d05dd1c71

 nova.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук