Напрежение в коалиционния партньор, рухва ли правителството?

0
1252
Елена Йончева правила мистериозен филм, но не е ясно къде ще бъде излъчен, но всички са поканени да арестуват всички 80 депутати, констатира шефът на патриотите в НС

Напрежението вътре в коалиционния партньор, благодарение на което съществува ГЕРБ 3, продължава да ескалира. Днес военният министър Красимир Каракачанов обвини Валери Симеонов в липса на диалог. Преди дни същото направи Волен Сидеров, който съобщи публично, че лидерите на другите две партии са твърде заети да упражняват министерската си власт, за да поддържат диалог вътре в коалицията.

Красимир Каракачанов отхвърли обвиненията, че заради него имало напрежение в коалицията Обединени патриоти, защото говорел през медиите, а не с партньорите. Отправи ги днес, парадоксално, именно през медия коалиционният му партньор Валери Симеонов. По думите на лидера на ВМРО, този, който отказва диалога, е самият Симеонов.

„Аз, когато имам нещо да му казвам, му звъня по телефона или отивам в кабинета му и му го казвам. Когато той има да ми казва нещо, го казва през медиите“, разкри как стоят нещата в ОП Каракачанов в коментар за Канал 3.

По-рано Валери Симеонов се оплака, че нямало диалог в коалицията, и изрази желание да седнат тримата лидери и да стиковат мнения и поведение.

„А той, когато има да ми казва нещо – „няма разговор“. Ами как да има разговори, като той не си вдига телефона и се прави на сърдит за нещо, и аз не знам какво“, категоричен е Каракачанов.

В същото време разногласията между ГЕРБ и Обединени патриоти продължават. Привидно те са за Истанбулската конвенция. Лидерът на Атака твърди, че управляващите се опитват конспиративно „да купят“ част от патриотичните депутати, за да мине третополовата конвенция. Той беше категоричен, че ако спорния международен документ бъде ратифицират от Парламента, след като беше одобрен от правителството, ще напусне коалицията, а това ще е край на правителството.

Припомняме, че ГЕРБ 3 дойде след предсрочни избори и два провалени мандата на Бойко Борисов. Запознати твърдят, че само европредседателството в момента спира премиера да обяви оставката на правителството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук