Наркоманът, намушкал младеж в тролей №7, излиза под домашен арест

0
3943

Наркоманът, намушкал младеж в тролей №7 иска да се прибере у дома. Обяснява, че държи да види майка си жива за последен път, съобщава БТВ. Неговият адвокат коментира, че той се грижи за нея и иска от магистратите да променят мярката му за неотклонение в домашен арест.

Прокуратурата допълва, че Героги Георгиев е обвинен в опит за убийство и има три предишни присъди, има риск да се укрие и трябва да остане за постоянно в ареста. Съдът реши да пусне под домашен арест 33-годишния Георгиев,смятат, че при спречкването в превозното средство не е имало опит за убийство.

Потърпевшият без причина и без да бъде предизвикан е нанесъл удари в гърба на обвиняемия, отправяйки му обида „циганин“. След това обвиняемият е започнал да вика и да пита защо го е ударил и защо го обижда. Последвала е схватка и обвиняемият със сгъваем нож е нанесъл нараняванията. Има данни за причинена телесна повреда и престъпление против личността, но съдът няма доказателства нападението да бъде прието като умишлен опит за убийство„, цитира мотивите на съда НоваТВ.

„Разпитани са много свидетели, направили са оглед и разпознаване с цел изясняване на инцидента, но никой не се е поинтересувал от неговото психично състояния. Клиентът ми е на метадонова програма, наркозависим. Така че трябва да има психиатрична експертиза, доколко е извършил деянието. Няма медицинска документация. Не знаем каква е телесната повреда на наръганото лице. Подзащитният ми живее и се грижи за болната си майка, обяснява адвокатът на Георгиев.

Според него, има данни за насилие над Георгиев, които не са изяснени.

Припомняме, инцидентът стана на 14 май в столичен тролей след забележка, направена от 18-годишния Борислав Великов по деца, които ядат семки и хвърлят люспите на пода.

Преди две седмици майката на прободеното момче заяви, че е възможно нападателят и групата деца да са част от схема за крадене на пари. „Децата са в група с нападателя. Те нарочно цапат със семки и доматен сок седалките зад шофьора, за да може никой да не сяда там. После му спират шалтера, шофьорът слиза да го включи и в това време малките му крадат парите, цигарите и каквото има“, разказа майката на пострадалото 18-годишно момче.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук