Народът ви се смее политици! Вицове и смешни истории за Мая Манолова, както и най-големите изцепки за нея!

0
2297

Някои от бисерите на бивши и настоящи управници станаха нарицателни. Така беше със „смешниците“ на Станишев и „седянката“ на Орешарски, „кюфтаците“ и „лошия матрял“ на Борисов.

Всеки ден в Народното събрание нашите избраници ръсят бисери и ако някой ги събере, наистина ще забогатее.

Дори и в последните дни, белязани от гняв и протести, парламентарната зала ражда зашеметяващи образци. Обикновено в сблъсъка на опозиция и управляващи се получават истинските шедьоври.

В подкрепа на мисълта си, че българите сме търсели начин за заобикаляне на правните норми, Екатерина Заякова от „Коалиция за България“ стигна до следния извод: „Законът е врата у пòле!”

От високата парламентарна трибуна на нейният колега Красимир Янков с цветуща метафора осъди действията на предишното правителство по отношение на енергетиката:

„От 2009 г. стана ясно, че енергетиката може да се превърне от балкански, български лъв в мръсно коте.”

Червеният депутат Минчо Мънчев се увлече от думите на Янков и давайки забележителен принос в зоологията, изкара българската енергетика ужасен мутант, подложен на страховити метаморфози:

„Сърбаме супата от хлебарки, която се твори вече 23 години. Българската икономика се превърна в домашно мъркаща кокошка. Сигурен съм, че ще израсне обратно гривата на българския енергиен лъв и той няма да бъде повече домашно мъркаща кокошка, котка.

Павел Шопов, известният „контактьор“ и депутат от „Атака“, осенен от философско вдъхновение стигна до трагично умозаключение по въпроса за човешкото щастие:

„Щастие може да има само при комунизма, който не се състоя.”

По време на парламентарния контрол народният представител Жельо Бойчев направи изключителен комплимент на икономическия министър Драгомир Стойнев:

„Уважаеми г-н министър, освен всичко, за което отговаряте, Вие имате един голям инструмент!”

Дебат в парламента при приемането на бюджета за 2012 г., Мая Манолова се изцепи:

„Правителството обяви „джихад” на българския пенсионер.”

С подобни депутатски бисери са пълни протоколите на всички парламентарни заседания и наистина могат да предизвикат сълзи, но със сигурност няма да са от радост и умиление.

„Бисер Петното и хора с различни прякори и съмнителни биографии не са петно за премиера Пламен Орешарски. Той търси диалог с протестиращите и няма как да се прави фейс контрол, когато целта е да има широк формат за диалог. Не можем да обвиняваме Орешарски за петна в биографията на хората,  с които се среща.” Това обяви неотдавна червената устатница Мая Манолова.

Нейно е и изявлението, че „протестите са новата форма на временна заетост“, което породи доста коментари и скандали.

С тези смехотворни аргументи уж за повече откритост и стремеж за диалог с гражданите, тя се опита да замаже гафа на премиера, който прави срещи само с определени подставени обществени организации, а някои от лидерите им се оказват с дълги криминални биографии като Бисер Петното, който бе разкрит от медиите като внедрен провокатор сред протестиращите.

„Божидар Димитров не е завършил Спортна академия, не рита мач, продължава да пуши пури, въпреки че не е актуално. Вярно, острига си главата, но това не се оказа достатъчно.”

Изказване на депутата Мая Манолова по повод освобождаването на Божидар Димитров от министерския му пост и заличаването на ведомството за българите в чужбина от структурата на Министерския съвет.

В духа на протестите, заигравките продължават. Снимка на кокошка илюстрира статията, посветена на Мая Манолова в свободната енциклопедия „Уикипедия“.

Авторите, нанесли редакцията, изглежда са добавили и няколко точки в биографията на зам.-председателя на парламента – черни.

„Манолова е един от четиримата вносители на скандалната поправка Ванко 1, както и на предложението за мажоритарен избор, залегнало в изменението на закона за избор на народни представители, благодарение на което ГЕРБ печели парламентарните избори в страната през 2009 г.“, е записано в статията.

„В област Кюстендил Мая Манолова е известна освен като политически прагматична, но и като сговорчива депутатка за прокарване на лобистки и корпоративни интереси. Преди успешния старт на политическата кариера на Мая Манолова в БСП, тя има обща адвокатска кантора с Петър Паунов, кмет на Кюстендил и неуспял кандидат-лидер на СДС“, завършва писанието.

В интернет и публичното пространство, освен гафовете на депутатите, успешно се разпространяват и доста забавни вицове за тях. Тези за Мая Манолова са особено сполучливи.

Отишла Мая Манолова на зъболекар. Влетяла в кабинета и без замисляне минала директно на въпроса:

– Колко струва едно вадене на зъб при вас?

– 100 лева.

– Е-е-е, ама вие като ония, дето ми искаха за една баничка 10 лева или като таксиметровия шофьор, понеже ме познахте и се надявате да ми съдерете кожата.

– Аз, че ви познах, така е. Но тук, в клиниката, работим само професионалисти и цените са строго регламентирани. 100 лева струва ваденето на зъб с най-качествената упойка.

– Да бе, най-качествената упойка! Нещо по-евтино не може ли да се измисли?!

– Ами, може с един български вариант на лекарството. 70 лева ще струва, но то си е нищо това. Наркозата почти липсва и ще усетите известна болка.

– Е тогава направо без упойка .Щом и без това е такъв случаят. Колко ще е без наркоза.

– 30 лева ще бъде, но много ще боли, нали знаете.

– Знам, ама не е това проблемът. Парите пак ми се виждат много. Още малко не може ли да свалите цената?

– Вижте, при нас има в момента стажанти студенти. Учат се още .Та мога да ви пусна някой за упражнение. Само 10 лева ще струва. Но болката ще е голяма и не ви препоръчвам този вариант.

– Глупости! Идеален е! Запишете час за утре на мъжа ми, Ангел Найденов, че от два дена го мъчи един зъб, пък в други ден отиваме на море!

***

Веднъж, в дома на Мая Манолова в Кюстендил, се отбил местен младеж и най-неочаквано поискал ръката на дъщеря й Ралица. „Червената фурия” естествено останала втрещена и първоначално категорично отказала:

– Младежо, нито ви знам, нито съм чула нещо за вас. Може и провокатор да сте. Но най-важното, аз съм вложила много пари в дъщеря ми и не бих позволила тя да прекъсва следването си в Германия.

– Госпожо, не ме познавате, защото аз се подвизавам по българското черноморие. Питайте Йордан Цонев за мен. Съдружници сме и през нас минават всички сделки за строежи по морето и всички заменки се извършват под наш контрол.

– А-а-а, това е добре. Браво, момче!Толкова млад, а вече си в голямата игра – омекнала Мая. – Та значи искаш да се ожениш за дъщеря ми, така ли?Ами учението в Германия?

– Няма проблем. Аз по принцип си живея тук в Кюстендил, пък и често пътувам до Германия. Тя нека продължава обучението си щом се налага, ще се виждаме само когато ваканцува.

– И казваш, че можеш да й осигуриш същия живот, който аз й предоставям?!

– Мога, госпожо. Но не съм толкова лош човек, за да го направя!

***

Обърнала се Мая Манолова, към своята половинка Ангел Найденов и го попитала:

– Скъпи, така като ме гледаш, колко години ми даваш?

– Ами, по косата бих казал, че си 25-годишна. Като ти гледам тялото, изглеждаш като 30-годишна, а като те погледна в лицето ми се струваш 35-годишна.

– Ох миличък, колко си сладък…

– Момент, още не съм ги събрал!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук