НА БАРИКАДАТА! Таско Ерменков застана зад Корнелия! Депутатът твърди: Разцепление в БСП няма

0
1206

Разцепление в БСП няма, а емоциите са нормално поведение в една демократична партия. Това заяви депутатът от левицата Таско Ерменков пред България он еър по повод инфарктния пленум.

„Не си представяте в ГЕРБ някой да изкаже собствено мнение, ако въобще посмее да стане. Ние имаме възможност да изказваме мнения, които не съвпадат с това на лидера на партията и Изпълнителното бюро. Решенията бяха взети с мнозинство и няма как да бъдат наречени авторитарни“, заяви Ерменков. Социалистът заяви, че силно се надява на разума на хората и партийната дисциплина, за да няма разцепление в БСП.

„Опозиция на опозицията означава приятел на управляващите“, настоя той и добави, че новите лица в Изпълнителното бюро на БСП са хора с авторитет. По думите му може да има горчивина от това, че някой си е отишъл от ръководството, но всяко действие срещу взетите решения не спомага за развитието на партията.

„Интересува ни да бъдем реална алтернатива на управляващите. Вече около година декларираните принципни решения се провеждат последователно и по начина, по който са изказани в политическия ни живот“, посочи Таско Ерменков.

Той призна, че е имало увереност в БСП да спечели парламентарните избори и че в партията са искали да прелеят ентусиазма от президентския вот в този за НС.

„Видимо не ни стигна времето да променим себе си докрай, за да убедим хората, че ще променим и държавата. Няма начин хората да не ни повярват, ако продължим с тези принципни действия. Започваме промяната от себе си, а това е най-трудното нещо“, каза още Таско Ерменков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук