НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРА И МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО: Шефът – наглец от парк “Централен” отново уличен в далавери!

0
376

Местното население в района си няма и на представа какви ги върши Стоян Христов

Въпреки многобройно подадените сигнали за злоупотреби, случващи се на територията на Национален парк „Централен Балкан“ (в частност парков участък Тетевен), никоя от държавните институции не взе отношение и не предприе мерки във връзка написаното.

При извършена проверка в ДФЗ се установи, че стопаните възползващи се от привилегии да пашуват животни на територията на парка само с разрешението на на шефа му Стоян Христов, декларират много повече животни, отколкото реално пашуват на територията на парковия участък, като по този начин те ощетяват държавата и усвояват в много по-голям размер субсидии от еврофондовете.

По-голямата част от тези земеделски стопани са от отдалечени райони на България и не са местни, като по този начин местното население в района си няма и на представа за какви схеми и далавери е уличен Стоян Христов.

Голяма част от тези животни пашуват без пастир, както е по закон, наглеждани са само от време на време и много често са наблюдавани от туристи да пашуват на територията дори на резерватите Царичина и Боатин, където това е абсолютно забранено и наказуемо, но никой от служители на парка не сигнализира за това.

Дори и в момента има животни на територията на резерватите и парка (основно коне), където те дори раждат малките си. По закон те трябва да бъдат прибрани от стопаните си в срок най-късно 15 ноември.

В същото време, почти всички туристически маршрути на територията на парка са затворени, като всички те са обрасли, не се почистват от служителите на парка, въпреки че те трябва да служат на многобройните туристи и че за тях за заплатени и усвоени милиони левове по одобрени проекти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук