На „Капитан Андреево“: Задържаха над 100 кг хероин за 9 млн. лв.

0
2781

Дрогата била в камион, пътуващ за Босна и Херцеговина

ад 100 килограма хероин са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандата на дрогата на стойност 9 039 600 лева е била осъществена от босненец.

До момента е установено, че на 24 май през нощта на пункта от Турция пристигнал товарен автомобил „Скания“. Камионът бил управляван от 33-годишен гражданин на Босна и Херцеговина. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин с общо бруто тегло 100,440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

При действията на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама босненци . Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на „Капитан Андреево“, но в него не са открити наркотични вещества, е установило разследването.

Тримата мъже са били задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми за наркотрафик и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор.

Анисия Иванова
dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук