На опашката: Кретаме последни в ЕС по доходи!

0
960

Само 10% от българите имат влог в банките, останалите нямат заделени пари. Това изнесе в студиото на Нова телевизия Пламен Димитров, лидер на КНСБ. Той коментира последните данни за доходите в Европейския съюз, изнесени в Брюксел. Синдикалистът посочи, че в последните години има ръст на минималните доходи и на средната работна заплата, но това е незабележимо заради ниската база, от която тръгваме. В региона сме по-зле дори от Румъния, където доходите са по-високи отколкото у нас.

Средният българин може да си купи 3.5 пъти по-малко неща в сравнение със средния жител на Люксембург, но това не важи за огромната маса бедни у нас, посочи Димитров. „Дори гърците, които преживяха криза, понижаване на доходите и намаляване на заплати и пенсии, могат да си купят 2 пъти повече неща от нас”, смята синдикалистът.

Според него, има големи разлики в заплащането на труда у нас в различните сектори, която достига до 4-5 пъти. Най-високо платените взимат около 2500 лева, най-нискиет доходи са 450 лева. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук