На този дядо днес се смееха всички на автобусната спирка: Когато видите защо, ще ви заболи душата!

0
1266

Странна гледка днес на автобусна спирка! Една от тези ситуации, когато осъзнавате колко хора могат да бъдат нечувствителни и невежи. На 35 градуса на най-голямото слънце, което се е случвало, като че асфалтът ще се стопи в всеки момент, стоеше и тъжен дядо. Докато чака автобус на спирката, краката му трепереха. Седи си на пейката и се опитва да си почине. Въпреки това покрай него се намериха хора, които успяха да забележат само едно-Дебелите чорапи, които стърчаха от обувките.

„Хахаха, погледни го този! Навън е 600 градуса а той носи чорапи. Боже господи!“ -Коментира едно чернокосо момиче, което стоеше близо до стареца.
В тази връзка няколко души погледнаха в краката му. Двама се засмяха на това. Сигурно е луд! Кой носи чорапи на такава жега? – Питаше се един човек, докато с пръст показваше към горкия дядо.

Въпреки това той не реагираше на нито един от тези коментари. Седеше настрани и чакаше транспорта. Хората, които коментираха външния вид на дядото не знаят, че той вероятно е болен, т.е., че има проблем с кръвообращението, което предизвква нужда от носене на дебели чорапи или други дрехи. Нозете му нямат достатъчно кръвоснабдяване и затова са студени. Поради това и със сигурност носи чорапи.

Много от възрастните хора имат подобни затруднения. Ако се замислите повече, със сигурност поне веднъж в живота сте виждали баба или дядо с вълнена жилетка след големите горещини.

Това никак не е причина за подигравки. И ние един ден ще дойдем на техните години…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук