На 5 януари Меркурий става ретрограден! Вижте какво да правите!

0
2944

Вярвате ли, че планетите имат влияние върху живота ни? Ако е така със сигурност се тревожите, че от 5 януари навлизаме в период на Ретрограден Меркурий. Вижте какво трябва да знаете за Ретроградния Меркурий и как влияе той върху нас, пишат от tns.bg.

Началото на 2016 година започва с ретроградност на Меркурий.

Всички зодии ще усетят това, но най-вече зодиите Водолей, Козирог, Близнаци и Дева.

По времето на ретроградност на тази планета зачестяват транспортните злополуки, настъпва хаос в комуникацията, природата реагира със земетресения, наводнения, вулкани, циклони.

Бизнесът, политиката, дипломацията, банковата сфера, икономиката може да се изправят пред неочаквани ограничения, стачки (на медиците, миньорите), забавяния и възпрепятствания, водещи до объркване, напрежение и тревога.

През този период 5.01 -24.01.16 е добре :

– да не се вземат важни решения, защото често се пропускат съществени детайли.

– да се отложи подписването на важни договори.

– да се избягват нови покупки, особено в сферата на техниката и технологиите.

– да се отложи включването към телекомуникационни мрежи, интернет, телевизионни оператори.

– да не се купува нищо, свързано с транспорта.

– добре е важни медицински прегледи (разбира се, които не са спешни) да изчакат за времето, когато Меркурий ще стане директен.

– да не се започват нови оздравителни процедури в този период.

– възможно е да се провалят срещи, да закъсняваме, да се губи или бави информация, пътувания да се отменят, отлагат, забавят, да се губят важни документи, информация, да се повреждат компютри, телефони, да внимаваме за кражби.

Добре е в този период да се въоръжим с търпение, с чувство за хумор. Ретроградният Меркурий може да върне хора от миналото ни, с които имаме неизяснени отношения.

Какво позитивно можем да използваме през този период за нас?

Ползата от ретроградния Меркурий – за подобряване за здравето и качеството на живота ни е голяма. Докато при директното си движение Меркурий благоприятства логичния, рационалния ум, управляван от лявото мозъчно полукълбо, то ретроградният Меркурий пробужда нашето по-загадъчно, по-интуитивно, по-магическо, по-вълшебно и образно мислене и възприемане на света, подвластно на дясното мозъчно полукълбо.

След приключване на ретроградния цикъл ще сме обновени, освежени и вдъхновени от нови идеи.

Това е период и за осъзнаване силата на думите. Нашите мисли са живата сила, която оформя нашата реалност. Ние “създаваме”, “разказваме” и правим сценария на дните на седмицата, на месеца.

Затова- да „санираме „мислите си, да мислим позитивно, с повече въображение и да си припомним, както се казва в една българска поговорка,че „Добра дума железни врата отваря.“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук