Невероятно, но факт: Чорба от тази желязна риба спаси хиляди човешки живота (СНИМКИ)

0
1546

Рецептата е достъпна дори и за семейства с пределно скромни доходи

5Погледнете на тази странна риба! Може да си помислите какво ли не, но едва ли ще се досетите веднага за какво служи тя. Не е блесна, не е и древен артефакт.

4Тази риба с метални люспи е измислена от канадския доктор Кристофър Чарлз, който я нарекъл – чудесната желязна риба. Нейното предназначение е да компенсира дефицита на желязо при много хора, които страдат от анемия. Може да се каже, че тази риба е помогнала на милиони хора да се справят с болестта.

Например почти 50 % от камбоджанците страдат от това заболяване, но не могат да си позволят скъпи лекарства, съдържащи желязо.

А рибата-чудо позволява да бъдат задоволени 75% от ежедневните потребности на организма от желязо.
Рецептата е много проста: рибата трябва да се сложи в супата, докато тя се вари и да се добави малко личонов сок, за да усвоява желязото по-добри. Достатъчно е рибата да поплува в бульона 10 минути. Рибата може да се вари години наред без да изгуби целебните си свойства.

Изследване с участието на 2500 комбоджанци показва, че над 50% от тях преборили анемията още на първата година, след като започнали да „ядат” тази риба.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук