Недоволство! Жители на Асеновград се събират на пореден мирен протест

0
1241

Жители на Асеновград излизат тазши вечер на пореден мирен протест във връзка с предприетите мерки срещу незаконните цигански къщи. Това заяви пред радио Фокус–Пловдив Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите.

Сборният пункт е при паметника на Цар Иван Асен II, като се очаква мирният протест да започне в 19:00 часа.

Инициативният комитет на протестиращите се събира тази вечер, за да обсъди общинските политики за интеграция на циганите, заложени в годишни планове за действие в периода 2014 – 2017 година.

„Не сме съгласни със заложените мерки, които касаят незаконните цигански къщи. Процесът по узаконяване къщите на циганите е започнал със стартирането на тези общински политики за интеграция през 2014 година. През последните три години им се дават помощи и права. По този начин циганите от цяла България идват към Асеновград. От 5 300 души преди, сега са станали 12 000 – 13 000 за 3 години. Ако това означава интеграция, то тогава ние трябва да се изселваме“, коментира Йордан Тодоров.

По думите му, община Асеновград работи по разрешаването на посочените от протестиращите проблеми, но не с нужното темпо.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук