НЕЧУВАНА ИЗЛАГАЦИЯ от Вежди Рашидов на летището в Анталия! Правел се на велик на персонала! Вижте!

0
1143

Въпреки длъжността си, председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов не блести с особена култура, нито интелект. 

Според очевидци, на почивка в турския курорт Анталия Рашидов се опитвал да разговаря на турски с персонала на летището, но от реакцията на хората станало ясно, че той въобще не владее този език (а ако владее нещо, то може би е някакъв местен Димитровградски диалект). Струвало му доста усилия да обясни какво точно иска – при положение, че ставало дума за разговор, изискващ елементарно владеене на езика.

В задачата се пита как при това положение Рашидов ще контактува с Ердоган и ще играе преводач на най-високо ниво. Дали патронът му Борисов си дава сметка, че едно оплитане на конците поради недобро владеене на езика може да доведе до дипломатически гаф, че и нещо по-лошо? Или просто разчита Рашидов и Ердоган да контактуват така, както той с Меркел – с прегръдки, целувки и прошепнати думи на ушенце? Съдейки по раболепното поведение на Борисов, който се чуди как да пристане и угоди на Ердоган, най-вероятно е това. Самият Борисов пък демонстрира владеене на турски (и подмазвачество), поздравявайки представителната военна част с „Мархаба аскер”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук