Никой нямало да подкрепи кабинет на БСП, ИБГНИ чакат третия мандат

0
165

Според Николай Хаджигенов от ИБГНИ да бъде връчен третия мандат на БСП няма никакъв смисъл, защото никой в НС нямало да го подкрепи.

„Никой няма да подкрепи нищо свързано с БСП, точно както и с ГЕРБ. Освен ако БСП не предложи мандата за употреба, защото предлагането на служебното правителство в цялост е пълна глупост“, отсече той.

Хаджигенов обаче смята, че е логично президентът Румен Радев да даде третия мандат на ИБГНИ.

Той обясни, че ако ИБГНИ го получи тогава ще предложи работещата част на служебното правителство да продължи своята работа и в редовен кабинет.

„Има само един начин да се направи работещо правителство на малцинството и това е начинът, който артикулираме сигурно шест месеца – трите протестни формации, които носим промяната със себе си, с подкрепата на БСП – няма друг начин“, настоя Хаджигенов.

„Отдавна очаквам ИТН да поумнеят. Продължавам да поддържам това си очакване. Дано поумнеят. Предстои да разберем“, коментира той.

Според него би било умно от страна на ИТН да напусне пленарната зала по време на гласуването на правителство, за да намалят кворума и така да бъде приет кабинет по-лесно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук