Николай Бареков сензационно: Зад Слави Трифонов стоят задкулисни олигархични кръгове! Тотев е срам за ГЕРБ, обслужва единствено личния си бизнес! (ИНТЕРВЮ)

Евродепутатът прогнозира, че на един бъдещ вот Слави Трифонов би реализирал резултат в рамките на най-много 12-15%, но подчерта, че всичко зависи от това “какви ресурси се изсипят по време на кампанията...”.

0
12092

Бутонът „Слави“ стои готов за команда и натискане при нужда

Зад политическия проект на Слави Трифонов стоят задкулисни олигархични кръгове, категорично заяви евродепутатът Николай Бареков в интервю за вестник “Таблоид”. По думите му това ясно проличава от факта, че в телевизионното предаване на шоумена “биват атакувани едни и същи хора, а други личности направо не съществуват за Слави Трифонов”.

Като конкретни примери той посочи олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев, който се разследва и вече е подсъдим за 63 млн. лева неплатени данъци. “Нищо не съм чул вече може би две години и за господин Цветан Василев, който, както знаем, се укрива от правосъдието”, допълни Бареков и припомни, че срещу него “имаше скечове преди да изчезне, но след това вече ги няма”.

“Как е възможно аз, който съм от четири години вън от българската действителност, да бъда гост като кукла, или Катя някаква гротеска, или марионетка по два пъти на седмица в това предаване, а не господин Прокопиев, който дърпа конците на половината икономически капитал в България, господин Донев и господин Василев”, попита с учуда Бареков и заключи: “Това е резонен въпрос, който няма и няма и да получи отговор, защото очевидно икономически интереси стоят зад една такава политическа форма”. 

Евродепутатът прогнозира, че на един бъдещ вот Слави Трифонов би реализирал резултат в рамките на най-много 12-15%, но подчерта, че всичко зависи от това “какви ресурси се изсипят по време на кампанията…”. “Самото огласяване на социологически данни, при положение, че такава партия няма, показва, че бутонът „Слави“ стои готов за команда и натискане при нужда”, категоричен е той.

На въпрос истина или спекулация е появилата се информация, че ще влиза в битка за градоначалник на родния Пловдив, Бареков призна: “на организирана от мен среща преди месец съгражданите ми дойдоха, решени за промяна, и ме помолиха да се включа в идните избори като кандидат за кмет”, но не даде отговор дали ще го направи. “Помолих ги да си дам малко време – до октомври, за да си отговоря сам на някои въпроси”, заяви той.

В тази връзка Бареков подчерта, че през септември ще бъде на посещение в САЩ и Канада, а след като се върне отново у нас ще проведе серия срещи с неправителствени организации и с политическите партии в Пловдив. Целта ще бъде да се види дали може да се издигне кандидатура, “която може да е опозиция на господин Тотев”. “Не на ГЕРБ, а на Тотев”, отбеляза той.

По думите му настоящият кмет на Пловдив е срам за ГЕРБ. “Градът е в пълен застой, Иван Тотев,  който догодина ще направи вече 8 години начело на Пловдив, обслужва единствено личния си бизнес”, категоричен е Бареков.

В потвърждение на думите си евродепутатът припомни, че на празника на славянската писменост и култура (24 май), единствените политици, уважили града и гражданите, са били самият той и областният управител Здравко Димитров от ГЕРБ. “Господин Иван Тотев демонстративно отсъстваше от манифестацията”, подчерта Бареков.

Иван Тотев отсъства и при откриването на новото шосе за Асеновград, припомни още евродепутатът. То е било открито от премиера Бойко Борисов, а в същото време кметът на Пловдив е бил в Рим и се е “снимал по джапанки във Фейсбук”. Това поведение от страна на Тотев Бареков определи като “демонстративна наглост към човека, който го издигна и го направи кмет-лидера на ГЕРБ”.

В тази връзка той припомни, че и Славчо Атанасов и Иван Тотев “станаха кметове единствено и само благодарение на Бойко Борисов” и подчерта – “трябва да търсим партньори и в ГЕРБ и сред реформаторите, сред по-разумните хора в БСП”.

Според Бареков “читавите политици в Пловдив са в БСП”. “Общинските съветници социалисти в местния парламент са мои приятели и са изключително честни и ценни хора”, заяви той и прогнозира: “Ако този, да го наречем граждански съюз, издигне точния кандидат за кмет, можем да успеем”.

На въпрос къде са патриотите в тази картина, той отсече, че “нямат моралното право да издигат свой човек за градоначалник на Пловдив”. “През последните няколко години те се опитаха на няколко пъти да издигнат техен кандидат, като случая с господин Славчо Атанасов, който уважавам и с него сме приятели, но целият резултат доведе до победа на партия ГЕРБ”, припомни евродепутатът и категорично заяви: “Ако ще издигаме кандидатура, която цели да е  патерица на господин Тотев и го направим кмет за трети път, аз няма да участвам в тази надпревара!”

Бареков коментира поведението на “Обединени патриоти” и на национално ниво. По думите му те са абдикирали от политическата сцена, важните преговори с гражданите по наболели обществени проблеми се водят само от премиера Бойко Борисов. Като пример евродепутатът посочи “справедливия протест на майките на деца с увреждания, чието недоволство е абсолютно справедливо”. Бареков подчерта, че заедно с Димитър Байрактаров категорично подкрепят техните искания. Евродепутатът изрази и съмнение, че “алтернатива на ГЕРБ може да бъде БСП”.

източник/“Би нюз“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук